Articolul precedentIubită
  Articolul următor21 de grame valoroase

  Șapte scrisori

  Ferice de cei flămânzi şi însetați după neprihănire, căci ei vor fi săturați! Matei 5:6

  Modul lui Dumnezeu de a-i învăța pe oameni a fost foarte divers și flexibil, dar și mereu adaptat vremurilor. În diferite parabole și lecții practice, uneori pornind de la un fapt din natură sau din viața obișnuită, El a ilustrat adevărurile veșnice, altfel inaccesibile pentru mintea omenească.

  O metodă foarte folosită a fost aceea a profețiilor bogate în simboluri. Atât profetul Isaia, profetul Daniel, cât și vizionarul Ioan au folosit multe imagini, ca să poată exprima complexitatea mesajului. Un astfel de simbol este al celor șapte biserici din cartea Apocalipsa. Bisericile din profeție sunt doar pretextul pentru transmiterea unor mesaje pentru întregul popor al lui Dumnezeu, care trece prin etape diferite ale experienței creștine. Fiecare biserică-simbol are o particularitate ce se aplică foarte bine bisericii dintr-o anumită perioadă. În unele cazuri, mesajul este de apreciere și susținere; în alte cazuri, solia este de atenționare și îmbărbătare; unele mesaje sunt chiar de mustrare și avertizare, împreună cu o chemare la pocăință și îndreptare. O mare parte din conținutul scrisorilor se aplică oricărui creștin, indiferent din ce perioadă sau câtă vechime are în biserica lui Hristos.

  Ar fi o încumetare să considerăm că doar unii merită mustrarea sau că doar noi merităm aprecierea. „Cine are urechi să asculte ce zice Bisericilor Duhul!” Așa este mesajul, iar acesta nu limitează, ci extinde la fiecare solia trimisă.

  De gândit astăzi:

  Deși uneori ne simțim bine când alții încasează mustrări și ne bucurăm că noi nu suntem pe listă, în viața noastră spirituală ar fi o dovadă de maturitate să ascultăm Cuvântul ca adresându-se în primul rând nouă și apoi să-l aplicăm în dreptul altora. Nu am avea nimic de pierdut dacă luăm personal avertismentele, mustrarea și încurajările venite de la Duhul Sfânt. Un creștin are mereu un pas de făcut în creșterea lui.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....