Șapte ani ca șapte zile

  Mă voi îndura de tine cu o dragoste veșnică! Isaia 54:8

  Este știut faptul că dragostea la prima vedere este doar o sintagmă. Dacă admitem că iubirea este cel mai profund dintre sentimente și că iubirea adevărată necesită alegere, cunoaștere, dăruire, atunci ne va fi ușor de înțeles că putem vorbi despre atracție la prima vedere sau despre o foarte plăcută impresie.

  Când Iacov a sosit în Canaan, la familia unchiului său Laban, a văzut-o pe Rahela și a simțit acel fior plăcut de atracție și dorința de a începe o relație cu ea. Curtenia și cererea în căsătorie nu erau un lucru simplu, mai ales că, de obicei, era implicată și o componentă financiară, materială, în această ecuație. Dar s-a ivit ocazia potrivită și îndrăgostitul nostru a făcut o propunere: șapte ani de slujire pentru mâna frumoasei Rahela. Moise, în relatarea lui despre acest lucru, spune că lui Iacov cei șapte ani de slujire i s-au părut ca niște zile, pentru că o iubea pe Rahela.

  Probabil știi întreaga istorisire: complicațiile cu sora mai mare a miresei lui, înșelăciunea pusă la cale de socrul său și apoi cearta cu despărțirea celor două familii.

  Să mai medităm puțin la acest fapt interesant: dimensiunea timpului se modifică în funcție de motivație. Adică o zi poate să fie cât un an întreg, dar și reciproca e valabilă; o perioadă foarte lungă poate să treacă repede datorită iubirii. Iubirea ca motivație are foarte multe valențe: poate să scurteze timpul, poate să ușureze povara, poate să facă mai ușor de schimbat convingerile. Iubirea este o forță greu de înțeles pe deplin.

  Pentru că iubirea poate determina esențial viața noastră, e foarte important să avem mare atenție în cine și în ce investim iubirea de care suntem în stare.

  De gândit astăzi:

  „Dragostea este tare ca moartea” (Cântarea cântărilor 8:6).

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....