Articolul precedentEl îți este de ajuns
  Articolul următorBogat pentru cer

  7 Days

  Iată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzește pe Israel. Psalmii 121:4

  Cine nu a gustat măcar o dată croasantul din pachețelul lucios cu marca 7 DAYS? Măcar din curiozitate și tot am făcut acest lucru. Știi care este ideea din spatele denumirii acestui desert? Mesajul este că acest cornuleț, cu umplutură sau nu, ar trebui să se regăsească în meniul nostru zilnic, în special în micul dejun al oamenilor grăbiți spre școală sau job. Multe dintre denumirile produselor pe care le folosim au încorporată în ele sugestia de marketing. Lista e prea lungă și prea ușor de identificat pentru a mai da exemple.

  Ideea croasantului despre care vorbim este că ceva anume are caracter de permanență în viața noastră. În loc să i se spună croasantul pentru toată viața, se numește croasantul pentru cele șapte zile ale săptămânii (un alt fel de a exprima programul non-stop).

  Te poți gândi la ceva ce mai are caracter permanent în viața ta? Este ceva ce se întâmplă non-stop, zi de zi, an de an, toată viața ta?

  Ce ar putea să fie acel ceva? Ceva care se întâmplă mereu în diminețile tale, indiferent de zi; ceva ce faci zilnic și nu te-ai oprit niciodată; un obicei pe care vrei să îl menții continuu sau ceva cu care te lupți, însă mereu te învinge și ai sentimentul că nu mai scapi. Ce anume este pentru tine ca un „7 Days”? Este ceva bun, plăcut, interesant sau, dimpotrivă, este slăbiciunea ta, lupta pe care o duci, coșmarul sufletului tău?

  Orice ar fi, stai o clipă și identifică, dacă încă nu ai făcut-o deja.

  Dacă e ceva ce te hrănește și te zidește, cere ajutor și continuă, păstrează-l în meniul zilnic. Dacă e ceva ce te apasă, de care vrei să scapi, dar Satana, profitând de slăbiciunea ta, îl repune în meniul tău zilnic, nu te da bătut; spune-I iar și iar lui Dumnezeu, cere-I ajutorul și biruința. El poate orice.

  De gândit astăzi:

  Nu Satana este stăpânul universului, ci Dumnezeu. Dacă El te va ajuta, ce ar putea să mai facă cel rău? Insistă în rugăciune după ajutor!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...