Articolul precedentCaracterizarea ta
  Articolul următorSimplu sau complicat

  De 70 de ori câte 7

  Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne. Ezechiel 36:26

  Oamenii au fost întotdeauna interesați de limite. Chiar și în domeniul mântuirii, omul a dorit să i se stabilească un barem, un minimum pe care să-l realizeze. Când ucenicii au întrebat despre iertare, ei au și stabilit o limită pe care o considerau maximum datorat. Șapte era considerat la iudei numărul deplin, dar au avut surpriza că Mântuitorul a pornit de la limita oferită de ei și a înmulțit-o cu șaptezeci. Pentru ucenici și pentru martorii la discuție, acest lucru a fost șocant, i-a lăsat fără cuvinte.

  În realitate, Domnul nu a dorit să șocheze sau să le dea peste nas cu acest răspuns, ci a vrut să arate că, în materie de viață spirituală, relații interumane și gesturi creștine, nu funcționează un sistem contabil, cantitativ. Dumnezeu nu a folosit niciodată sistemul cantitativ. El nu stă să numere și să facă operații matematice, întotdeauna a fost interesat de calitatea faptelor și a gesturilor noastre. Lecția este că nimeni nu ar trebui să stea și să țină evidența, ci ar trebui să trăiască pur și simplu principiile stabilite prin legea iubirii. Când iubim pe cineva, nu mai suntem interesați de balanța lucrurilor pe care le facem pentru acea persoană. Când însă urâm o persoană, orice am face contează foarte mult în socotelile noastre, ținem evidența foarte exact, ca și cum am vrea să cerem un raport cândva. Care ar fi problema dacă am avea niște limitări minime sau maxime în ce privește viața spirituală? De ce nu avem așa ceva scris în Biblie? Răspunsul este oarecum previzibil: pentru că omul ar fi tentat să îndeplinească mecanic niște sarcini care nu ar mai avea de-a face cu iubirea. Dragostea crede totul, iartă totul, face totul fără răsplată.

  De gândit astăzi:

  Dacă oamenii ar înțelege iubirea lui Dumnezeu, nu ar mai avea altceva de făcut decât să trăiască pe deplin, fără restricții și fără a încerca să cumpere mântuirea pe un preț minim sau maxim.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...