Articolul precedentLui Dumnezeu Îi pasă
  Articolul următorUn scop nobil

  Cei șapte pitici

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Proverbele 3:5

  Toate poveștile au două planuri – unul care se adresează copiilor și unul care conține o învățătură mai profundă. De obicei, autorii poveștilor transmit indirect și mesaje morale, de comportament și, în unele cazuri, chiar politice ori sociale. Personajele de lângă Albă-ca-Zăpada sunt șapte pitici cu caractere diferite, cu abilități diferite, însă toți sunt animați de aceeași simpatie pentru frumusețea sosită în micuța lor lume. Cei șapte pitici trec și prin frământări, pentru că există un fel de întrecere nedeclarată pentru care dintre ei obține mai multă prețuire din partea idolului lor. Totul decurge ca într-un grup obișnuit, pentru ca, în final, animozitatea și concurența să fie lăsate la o parte și toți să se dedice salvării acestei prințese. Unul dintre mesajele principale este acela că interesul personal trebuie subordonat interesului colectiv mai înalt. Sunt situații în care aspectele personale trebuie sau pot fi sacrificate pentru ceva mai important. Aici este un exemplu pozitiv.

  Dar există și multe exemple negative, chiar în viața noastră și chiar în istoria biblică. Iată un astfel de exemplu: fariseii, cărturarii, preoții, stăpânitorii romani erau într-un conflict permanent și de durată, tradițional. Însă, în contextul procesului regizat împotriva lui Isus, toți acești dușmani celebri au renunțat la orgolii și interese personale și au contribuit cu toții la realizarea unui simulacru. Unul dintre preoții de seamă a declarat sugestiv: „Este în folosul vostru să moară un singur om pentru norod și să nu piară tot neamul.” Cu alte cuvinte, era o idee bună să sacrifice un nevinovat pentru a evita o frământare între cei ce aflau și înțelegeau adevărul și cei ce încercau din răsputeri să îl țină ascuns. Pentru liniștea lor și pentru a-și păstra privilegiile de conducători, au ales să fie uniți în minciună și crimă.

  De gândit astăzi:

  Nu te uni niciodată cu cineva care vrea să facă rău. Dacă simți însă că o persoană are nevoie de ajutor ca să salveze o viață, renunță la orice diferențe și fii alături de ea!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...