Articolul precedentLui Dumnezeu Îi pasă
  Articolul următorUn scop nobil

  Cei șapte pitici

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Proverbele 3:5

  Toate poveștile au două planuri – unul care se adresează copiilor și unul care conține o învățătură mai profundă. De obicei, autorii poveștilor transmit indirect și mesaje morale, de comportament și, în unele cazuri, chiar politice ori sociale. Personajele de lângă Albă-ca-Zăpada sunt șapte pitici cu caractere diferite, cu abilități diferite, însă toți sunt animați de aceeași simpatie pentru frumusețea sosită în micuța lor lume. Cei șapte pitici trec și prin frământări, pentru că există un fel de întrecere nedeclarată pentru care dintre ei obține mai multă prețuire din partea idolului lor. Totul decurge ca într-un grup obișnuit, pentru ca, în final, animozitatea și concurența să fie lăsate la o parte și toți să se dedice salvării acestei prințese. Unul dintre mesajele principale este acela că interesul personal trebuie subordonat interesului colectiv mai înalt. Sunt situații în care aspectele personale trebuie sau pot fi sacrificate pentru ceva mai important. Aici este un exemplu pozitiv.

  Dar există și multe exemple negative, chiar în viața noastră și chiar în istoria biblică. Iată un astfel de exemplu: fariseii, cărturarii, preoții, stăpânitorii romani erau într-un conflict permanent și de durată, tradițional. Însă, în contextul procesului regizat împotriva lui Isus, toți acești dușmani celebri au renunțat la orgolii și interese personale și au contribuit cu toții la realizarea unui simulacru. Unul dintre preoții de seamă a declarat sugestiv: „Este în folosul vostru să moară un singur om pentru norod și să nu piară tot neamul.” Cu alte cuvinte, era o idee bună să sacrifice un nevinovat pentru a evita o frământare între cei ce aflau și înțelegeau adevărul și cei ce încercau din răsputeri să îl țină ascuns. Pentru liniștea lor și pentru a-și păstra privilegiile de conducători, au ales să fie uniți în minciună și crimă.

  De gândit astăzi:

  Nu te uni niciodată cu cineva care vrea să facă rău. Dacă simți însă că o persoană are nevoie de ajutor ca să salveze o viață, renunță la orice diferențe și fii alături de ea!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...