Articolul precedentDarul dragostei
  Articolul următorFurtul de identitate

  Cărțile de șeptică

  Domnul păzește pe toți cei ce-L iubesc. Psalmii 145:20

  În copilărie, fiecare dintre noi află și joacă mai multe jocuri, de cele mai multe ori simple. Unele sunt în aer liber, altele sunt de atenție și perspicacitate. O categorie diferită este cea a jocurilor de cărți. Există mai multe feluri de cărți (cartoane) pentru joc. Cel mai simplu pachet este cel numit „șeptică”. Pe lângă numere, fiecare carton conține personaje reprezentând câte o țară cunoscută. Regula acestui joc este că se depun cărți pe masă și, la finalul unui tur, cel care a avut numărul cel mai mare ia toate cartoanele. Există și o excepție, de la care vine și numele jocului, aceea că numărul șapte este mai puternic decât orice carte, deci cel ce depune un șapte ia toate cărțile depuse de ceilalți jucători.

  Ideea de superputere a fascinat mereu și s-au inventat diverse elemente prin care să putem deține un avantaj față de ceilalți. Unii oameni dețin anumite grade de autoritate, dar există un grad care este deasupra tuturor. Există lideri care conduc diverse categorii de angajați, dar există un manager general peste toți aceștia. Aproape orice domeniu din existența noastră funcționează pe niveluri de putere. Există telefonul telefoanelor, mașina mașinilor, yahtul yahturilor și tot așa. Pentru unii oameni, această „șeptică supremă” este o chestiune de noroc. Pentru alții, ea se obține prin iscusință și eforturi, în timp ce o altă mare parte se luptă să o obțină prin manipulare și acțiuni mai mult sau mai puțin legale. Cartea de șeptică reprezintă puterea supremă, acel ceva ce nu are rival, nu poate fi doborât de nimic. Este practic idealul pentru oricine.

  De gândit astăzi:

  Suntem oare conștienți că în această lume există o putere absolută, pentru care nu trebuie să fii nici norocos, nici bogat și nici necinstit, ci doar un om care se roagă și cere ca puterea Duhului Sfânt să fie de partea lui?

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...