Articolul precedentDarul dragostei
  Articolul următorFurtul de identitate

  Cărțile de șeptică

  Domnul păzește pe toți cei ce-L iubesc. Psalmii 145:20

  În copilărie, fiecare dintre noi află și joacă mai multe jocuri, de cele mai multe ori simple. Unele sunt în aer liber, altele sunt de atenție și perspicacitate. O categorie diferită este cea a jocurilor de cărți. Există mai multe feluri de cărți (cartoane) pentru joc. Cel mai simplu pachet este cel numit „șeptică”. Pe lângă numere, fiecare carton conține personaje reprezentând câte o țară cunoscută. Regula acestui joc este că se depun cărți pe masă și, la finalul unui tur, cel care a avut numărul cel mai mare ia toate cartoanele. Există și o excepție, de la care vine și numele jocului, aceea că numărul șapte este mai puternic decât orice carte, deci cel ce depune un șapte ia toate cărțile depuse de ceilalți jucători.

  Ideea de superputere a fascinat mereu și s-au inventat diverse elemente prin care să putem deține un avantaj față de ceilalți. Unii oameni dețin anumite grade de autoritate, dar există un grad care este deasupra tuturor. Există lideri care conduc diverse categorii de angajați, dar există un manager general peste toți aceștia. Aproape orice domeniu din existența noastră funcționează pe niveluri de putere. Există telefonul telefoanelor, mașina mașinilor, yahtul yahturilor și tot așa. Pentru unii oameni, această „șeptică supremă” este o chestiune de noroc. Pentru alții, ea se obține prin iscusință și eforturi, în timp ce o altă mare parte se luptă să o obțină prin manipulare și acțiuni mai mult sau mai puțin legale. Cartea de șeptică reprezintă puterea supremă, acel ceva ce nu are rival, nu poate fi doborât de nimic. Este practic idealul pentru oricine.

  De gândit astăzi:

  Suntem oare conștienți că în această lume există o putere absolută, pentru care nu trebuie să fii nici norocos, nici bogat și nici necinstit, ci doar un om care se roagă și cere ca puterea Duhului Sfânt să fie de partea lui?

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...