Articolul precedentChemată pentru a da mărturie
  Articolul următorApartenența

  Balaurul cu șapte capete

  Mai bine să cauți un adăpost în Domnul decât să te încrezi în cei mari. Psalmii 118:9

  Lucifer, Șarpele, Satana și multe alte denumiri se referă la același personaj. Printre multele nume și simboluri folosite în dreptul lui, este și acela de balaur cu șapte capete. Expresia îl prezintă în cadrul marii lupte din cer, descrisă în cartea Apocalipsa. Simbolul unui animal care nu se găsește în lumea reală sugerează anumite caracteristici ale acestei persoane izgonite din cer, tocmai ca rezultat al revoltei începute și continuate de-a lungul timpului. Cele șapte capete sugerează pe de o parte periculozitatea, caracterul perfid și capacitățile pe care le pune în lupta pentru nimicirea oamenilor. După limitarea accesului său pe alte planete, învins fiind pentru totdeauna la crucea Golgotei, acest balaur își folosește toate eforturile și toate metodele pentru a distruge neamul omenesc. Acest lucru ar putea fi un motiv de groază și de descurajare pentru cei ce vor să fie copii ai lui Dumnezeu, dar ceea ce este esențial în istoria acestui balaur e faptul că lupta lui este pierdută; întregul univers s-a convins de intențiile lui. El nu poate pătrunde în gândurile și în inima noastră fără a avea permisiunea de la noi. El face doar presupuneri și acționează disperat știind că mai are foarte puțin timp. Niciun om care cere ocrotire și ajutor de la Dumnezeu nu va rămâne fără răspuns. Rugăciunea celui mai slab dintre oameni pune tot cerul în mișcare și cete de îngeri vin în sprijinul celui asaltat de cel rău. Pentru Satana nu există ceva mai de temut decât un om care se pleacă în rugăciune sau care deschide Cuvântul lui Dumnezeu. Rugăciunea este ca o sabie puternică ce retează toate cele șapte capete ale balaurului, oricât ar fi el de furios.

  De gândit astăzi:

  Există un secret foarte important: noi nu trebuie să umblăm permanent cu teama ca nu cumva să ne întâlnim cu cel rău. Ceea ce avem de făcut este să rămânem la adăpostul aripilor lui Dumnezeu, să Îl rugăm să fie lângă noi și atunci, nici chiar toți demonii din lume nu se pot atinge de un fir de păr din capul nostru.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...