Articolul precedentChemată pentru a da mărturie
  Articolul următorApartenența

  Balaurul cu șapte capete

  Mai bine să cauți un adăpost în Domnul decât să te încrezi în cei mari. Psalmii 118:9

  Lucifer, Șarpele, Satana și multe alte denumiri se referă la același personaj. Printre multele nume și simboluri folosite în dreptul lui, este și acela de balaur cu șapte capete. Expresia îl prezintă în cadrul marii lupte din cer, descrisă în cartea Apocalipsa. Simbolul unui animal care nu se găsește în lumea reală sugerează anumite caracteristici ale acestei persoane izgonite din cer, tocmai ca rezultat al revoltei începute și continuate de-a lungul timpului. Cele șapte capete sugerează pe de o parte periculozitatea, caracterul perfid și capacitățile pe care le pune în lupta pentru nimicirea oamenilor. După limitarea accesului său pe alte planete, învins fiind pentru totdeauna la crucea Golgotei, acest balaur își folosește toate eforturile și toate metodele pentru a distruge neamul omenesc. Acest lucru ar putea fi un motiv de groază și de descurajare pentru cei ce vor să fie copii ai lui Dumnezeu, dar ceea ce este esențial în istoria acestui balaur e faptul că lupta lui este pierdută; întregul univers s-a convins de intențiile lui. El nu poate pătrunde în gândurile și în inima noastră fără a avea permisiunea de la noi. El face doar presupuneri și acționează disperat știind că mai are foarte puțin timp. Niciun om care cere ocrotire și ajutor de la Dumnezeu nu va rămâne fără răspuns. Rugăciunea celui mai slab dintre oameni pune tot cerul în mișcare și cete de îngeri vin în sprijinul celui asaltat de cel rău. Pentru Satana nu există ceva mai de temut decât un om care se pleacă în rugăciune sau care deschide Cuvântul lui Dumnezeu. Rugăciunea este ca o sabie puternică ce retează toate cele șapte capete ale balaurului, oricât ar fi el de furios.

  De gândit astăzi:

  Există un secret foarte important: noi nu trebuie să umblăm permanent cu teama ca nu cumva să ne întâlnim cu cel rău. Ceea ce avem de făcut este să rămânem la adăpostul aripilor lui Dumnezeu, să Îl rugăm să fie lângă noi și atunci, nici chiar toți demonii din lume nu se pot atinge de un fir de păr din capul nostru.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...