Balaurul cu șapte capete

Mai bine să cauți un adăpost în Domnul decât să te încrezi în cei mari. Psalmii 118:9

Lucifer, Șarpele, Satana și multe alte denumiri se referă la același personaj. Printre multele nume și simboluri folosite în dreptul lui, este și acela de balaur cu șapte capete. Expresia îl prezintă în cadrul marii lupte din cer, descrisă în cartea Apocalipsa. Simbolul unui animal care nu se găsește în lumea reală sugerează anumite caracteristici ale acestei persoane izgonite din cer, tocmai ca rezultat al revoltei începute și continuate de-a lungul timpului. Cele șapte capete sugerează pe de o parte periculozitatea, caracterul perfid și capacitățile pe care le pune în lupta pentru nimicirea oamenilor. După limitarea accesului său pe alte planete, învins fiind pentru totdeauna la crucea Golgotei, acest balaur își folosește toate eforturile și toate metodele pentru a distruge neamul omenesc. Acest lucru ar putea fi un motiv de groază și de descurajare pentru cei ce vor să fie copii ai lui Dumnezeu, dar ceea ce este esențial în istoria acestui balaur e faptul că lupta lui este pierdută; întregul univers s-a convins de intențiile lui. El nu poate pătrunde în gândurile și în inima noastră fără a avea permisiunea de la noi. El face doar presupuneri și acționează disperat știind că mai are foarte puțin timp. Niciun om care cere ocrotire și ajutor de la Dumnezeu nu va rămâne fără răspuns. Rugăciunea celui mai slab dintre oameni pune tot cerul în mișcare și cete de îngeri vin în sprijinul celui asaltat de cel rău. Pentru Satana nu există ceva mai de temut decât un om care se pleacă în rugăciune sau care deschide Cuvântul lui Dumnezeu. Rugăciunea este ca o sabie puternică ce retează toate cele șapte capete ale balaurului, oricât ar fi el de furios.

De gândit astăzi:

Există un secret foarte important: noi nu trebuie să umblăm permanent cu teama ca nu cumva să ne întâlnim cu cel rău. Ceea ce avem de făcut este să rămânem la adăpostul aripilor lui Dumnezeu, să Îl rugăm să fie lângă noi și atunci, nici chiar toți demonii din lume nu se pot atinge de un fir de păr din capul nostru.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor