„Toți Mă vor cunoaște, de la cel mai mic până la cel mai mare”, zice Domnul, „căci le voi ierta nelegiuirea şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor”. Ieremia 31:34
Expresia a fost inițial mai scurtă: „A călători peste șapte mări” şi a fost folosită de toate popoarele antice ale lumii. O regăsim în toate culturile, de la cea hindusă, persană sau romană şi până la cea chineză. În timp, expresia a fost modificată şi a devenit „a călători peste șapte mări şi șapte țări”, ceea ce semnifică a atinge imposibilul, a atinge un țel ce părea de neatins sau a călători până la capătul pământului. La noi, expresia se folosește şi atunci când cineva explică cum a reușit să obțină un lucru extrem de greu, cum a făcut totul pentru a atinge un țel, cum este gata să depună eforturi supraomenești pentru a realiza ceva. În viața noastră există momente când vrem să depășim orice barieră pentru a rezolva o problemă sau pentru atingerea unui obiectiv.
Au fost oameni care au traversat la propriu oceanele de dragul unei descoperiri; au fost persoane dedicate misiunii lor, care au călătorit dintr-o țară în alta pentru a vesti mesaje cruciale. Apostolii, spre exemplu, și-au lăsat ocupațiile, familia, confortul de acasă și au colindat continentele pentru a vesti Evanghelia la toate neamurile. Ceva mai important decât viața lor i-a mânat pe toată întinderea pământului cunoscută până atunci. Faptul că L-au primit în inima lor pe Mântuitorul i-a făcut să depășească imposibilul, iar ceea ce părea a fi o sectă al cărei Conducător fusese răstignit a cuprins pământul.
Întrebarea este: Tu pentru ce idealuri ești gata să faci imposibilul? Ce anume ar putea să determine atât de mult efort și perseverență, încât să depășești orice limită? Ce imbold simți în inima ta acum?
De gândit astăzi:
Imposibilul are multe definiții. Ceva ce pare a fi de neconceput pentru o persoană poate să fie realizabil pentru altcineva. Însă există o serie de idealuri și obiective care vor fi mereu dificile pentru oricine. Acelea sunt motivele pentru care trebuie trecute obstacolele reale. Tot ce ține de găsirea și de mântuirea celor de lângă noi sau de mai departe merită orice efort. Nici călătoriile, nici cheltuielile și nici efortul nu trebuie oferite cu zgârcenie, pentru că nici Mântuitorul nu a făcut economie și nu S-a limitat în strădania de a câștiga dreptul oricui la iertare și la izbăvire veșnică.