Articolul precedentEste un proces
  Articolul următorEști și tu pe listă?

  Peste șapte mări și șapte țări

  „Toți Mă vor cunoaște, de la cel mai mic până la cel mai mare”, zice Domnul, „căci le voi ierta nelegiuirea şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor”. Ieremia 31:34

  Expresia a fost inițial mai scurtă: „A călători peste șapte mări” şi a fost folosită de toate popoarele antice ale lumii. O regăsim în toate culturile, de la cea hindusă, persană sau romană şi până la cea chineză. În timp, expresia a fost modificată şi a devenit „a călători peste șapte mări şi șapte țări”, ceea ce semnifică a atinge imposibilul, a atinge un țel ce părea de neatins sau a călători până la capătul pământului. La noi, expresia se folosește şi atunci când cineva explică cum a reușit să obțină un lucru extrem de greu, cum a făcut totul pentru a atinge un țel, cum este gata să depună eforturi supraomenești pentru a realiza ceva. În viața noastră există momente când vrem să depășim orice barieră pentru a rezolva o problemă sau pentru atingerea unui obiectiv.

  Au fost oameni care au traversat la propriu oceanele de dragul unei descoperiri; au fost persoane dedicate misiunii lor, care au călătorit dintr-o țară în alta pentru a vesti mesaje cruciale. Apostolii, spre exemplu, și-au lăsat ocupațiile, familia, confortul de acasă și au colindat continentele pentru a vesti Evanghelia la toate neamurile. Ceva mai important decât viața lor i-a mânat pe toată întinderea pământului cunoscută până atunci. Faptul că L-au primit în inima lor pe Mântuitorul i-a făcut să depășească imposibilul, iar ceea ce părea a fi o sectă al cărei Conducător fusese răstignit a cuprins pământul.

  Întrebarea este: Tu pentru ce idealuri ești gata să faci imposibilul? Ce anume ar putea să determine atât de mult efort și perseverență, încât să depășești orice limită? Ce imbold simți în inima ta acum?

  De gândit astăzi:

  Imposibilul are multe definiții. Ceva ce pare a fi de neconceput pentru o persoană poate să fie realizabil pentru altcineva. Însă există o serie de idealuri și obiective care vor fi mereu dificile pentru oricine. Acelea sunt motivele pentru care trebuie trecute obstacolele reale. Tot ce ține de găsirea și de mântuirea celor de lângă noi sau de mai departe merită orice efort. Nici călătoriile, nici cheltuielile și nici efortul nu trebuie oferite cu zgârcenie, pentru că nici Mântuitorul nu a făcut economie și nu S-a limitat în strădania de a câștiga dreptul oricui la iertare și la izbăvire veșnică.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...