Articolul precedentEste un proces
  Articolul următorEști și tu pe listă?

  Peste șapte mări și șapte țări

  „Toți Mă vor cunoaște, de la cel mai mic până la cel mai mare”, zice Domnul, „căci le voi ierta nelegiuirea şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor”. Ieremia 31:34

  Expresia a fost inițial mai scurtă: „A călători peste șapte mări” şi a fost folosită de toate popoarele antice ale lumii. O regăsim în toate culturile, de la cea hindusă, persană sau romană şi până la cea chineză. În timp, expresia a fost modificată şi a devenit „a călători peste șapte mări şi șapte țări”, ceea ce semnifică a atinge imposibilul, a atinge un țel ce părea de neatins sau a călători până la capătul pământului. La noi, expresia se folosește şi atunci când cineva explică cum a reușit să obțină un lucru extrem de greu, cum a făcut totul pentru a atinge un țel, cum este gata să depună eforturi supraomenești pentru a realiza ceva. În viața noastră există momente când vrem să depășim orice barieră pentru a rezolva o problemă sau pentru atingerea unui obiectiv.

  Au fost oameni care au traversat la propriu oceanele de dragul unei descoperiri; au fost persoane dedicate misiunii lor, care au călătorit dintr-o țară în alta pentru a vesti mesaje cruciale. Apostolii, spre exemplu, și-au lăsat ocupațiile, familia, confortul de acasă și au colindat continentele pentru a vesti Evanghelia la toate neamurile. Ceva mai important decât viața lor i-a mânat pe toată întinderea pământului cunoscută până atunci. Faptul că L-au primit în inima lor pe Mântuitorul i-a făcut să depășească imposibilul, iar ceea ce părea a fi o sectă al cărei Conducător fusese răstignit a cuprins pământul.

  Întrebarea este: Tu pentru ce idealuri ești gata să faci imposibilul? Ce anume ar putea să determine atât de mult efort și perseverență, încât să depășești orice limită? Ce imbold simți în inima ta acum?

  De gândit astăzi:

  Imposibilul are multe definiții. Ceva ce pare a fi de neconceput pentru o persoană poate să fie realizabil pentru altcineva. Însă există o serie de idealuri și obiective care vor fi mereu dificile pentru oricine. Acelea sunt motivele pentru care trebuie trecute obstacolele reale. Tot ce ține de găsirea și de mântuirea celor de lângă noi sau de mai departe merită orice efort. Nici călătoriile, nici cheltuielile și nici efortul nu trebuie oferite cu zgârcenie, pentru că nici Mântuitorul nu a făcut economie și nu S-a limitat în strădania de a câștiga dreptul oricui la iertare și la izbăvire veșnică.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...