Articolul precedentCalendarul divin al lui Dumnezeu
  Articolul următorFericirea bucuriei

  Șapte vaci și șapte spice

  Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră. Bucurați-vă şi veseliți-vă! Matei 5:11,12

  Iosif a fost un om care a îndrăznit să viseze și care a plătit scump pentru visele lui. Dar tot visele l-au și ajutat enorm, salvator. Ceea ce nu știa Iosif, copilul și tânărul, era că nu întotdeauna ceilalți se vor bucura să asculte visele noastre, mai ales dacă par a prevesti ceva bun. Oamenii nu se bucură nici când visăm și nici dacă sunt șanse ca visul să se adeverească. Astfel că Iosif deranjează, trezește invidie și apoi ură. Pasul următor după invidia netratată este ura. Atenție deci la invidiile noastre!

  Ajuns în temnița din Egipt, deși încă nu vedea cum se va întâmpla izbăvirea, Iosif credea totuși în Dumnezeu și în ajutorul Lui. În timp ce căpătase încrederea și respectul celor din temniță, Iosif mai făcea un lucru special: era atent la ceilalți, îi păsa de ei. Așa se face că într-o dimineață a observat că fața unora dintre deținuți era mai tristă ca de obicei. Îți imaginezi ce caracter avea acest tânăr? El era închis acolo total nevinovat, vândut de frații lui, trădat chiar de stăpânul pe care l-a respectat și, în aparență, uitat chiar și de Dumnezeul lui. Cu toate acestea, el are puterea de a privi la ceilalți plin de compasiune și interes. Nu există o lecție mai puternică pe care o putem primi de la un tânăr decât aceasta; el nu stă să se victimizeze și să se plângă, ci îi ridică pe cei de lângă el. El știe că un om care a greșit și este pedepsit are mai mare nevoie de susținere și încurajare decât cineva care se știe nevinovat. Cu ajutorul Dumnezeului său, ajunge în fața faraonului și îi tălmăcește visul cu cele șapte vaci și cele șapte spice. La acel moment, realizează că atunci începea să se împlinească și visul lui.

  De gândit astăzi:

  Nu te teme să te bucuri și să-i ajuți pe ceilalți să-și înțeleagă visul; vei fi cu mult mai fericit când vei vedea că și visul tău devine realitate. Fii una dintre puținele persoane care se bucură pentru visurile și realizările celorlalți!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...