Articolul precedentCalendarul divin al lui Dumnezeu
  Articolul următorFericirea bucuriei

  Șapte vaci și șapte spice

  Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră. Bucurați-vă şi veseliți-vă! Matei 5:11,12

  Iosif a fost un om care a îndrăznit să viseze și care a plătit scump pentru visele lui. Dar tot visele l-au și ajutat enorm, salvator. Ceea ce nu știa Iosif, copilul și tânărul, era că nu întotdeauna ceilalți se vor bucura să asculte visele noastre, mai ales dacă par a prevesti ceva bun. Oamenii nu se bucură nici când visăm și nici dacă sunt șanse ca visul să se adeverească. Astfel că Iosif deranjează, trezește invidie și apoi ură. Pasul următor după invidia netratată este ura. Atenție deci la invidiile noastre!

  Ajuns în temnița din Egipt, deși încă nu vedea cum se va întâmpla izbăvirea, Iosif credea totuși în Dumnezeu și în ajutorul Lui. În timp ce căpătase încrederea și respectul celor din temniță, Iosif mai făcea un lucru special: era atent la ceilalți, îi păsa de ei. Așa se face că într-o dimineață a observat că fața unora dintre deținuți era mai tristă ca de obicei. Îți imaginezi ce caracter avea acest tânăr? El era închis acolo total nevinovat, vândut de frații lui, trădat chiar de stăpânul pe care l-a respectat și, în aparență, uitat chiar și de Dumnezeul lui. Cu toate acestea, el are puterea de a privi la ceilalți plin de compasiune și interes. Nu există o lecție mai puternică pe care o putem primi de la un tânăr decât aceasta; el nu stă să se victimizeze și să se plângă, ci îi ridică pe cei de lângă el. El știe că un om care a greșit și este pedepsit are mai mare nevoie de susținere și încurajare decât cineva care se știe nevinovat. Cu ajutorul Dumnezeului său, ajunge în fața faraonului și îi tălmăcește visul cu cele șapte vaci și cele șapte spice. La acel moment, realizează că atunci începea să se împlinească și visul lui.

  De gândit astăzi:

  Nu te teme să te bucuri și să-i ajuți pe ceilalți să-și înțeleagă visul; vei fi cu mult mai fericit când vei vedea că și visul tău devine realitate. Fii una dintre puținele persoane care se bucură pentru visurile și realizările celorlalți!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...