Articolul precedentÎi pasă lui Isus?
  Articolul următorCea mai mare bucurie!

  7UP

  Nu te teme, căci vreau să-ți fac bine. 2 Samuel 9:7

  Există o sumedenie de băuturi, poate depășesc în volum și varietate alimentele. Marile companii au inventat arome, culori, ambalaje și denumiri cât mai atrăgătoare. Unele băuturi sunt prezente oriunde în lume. Firma care produce cea mai cunoscută băutură nealcoolică a produs și băutura carbogazoasă numită „7UP”. Nu vom vorbi despre istoricul aromei și al numelui, ci despre o ciudățenie apărută în legătură cu această băutură.

  La un moment dat, printr-o conjunctură necunoscută, a circulat zvonul că ea ar putea fi eficientă în vindecarea cancerului, a unui tip de cancer. Științific, s-a demonstrat că adevărul nu era acesta. Băutura nu avea nimic de-a face cu vindecarea bolii. Totuși, o vreme destul de lungă, când trimiteau acasă bolnavi în stadii destul de avansate, la care tratamentul nu mai făcea față, unii medici recomandau bolnavului să bea 7UP. Erau convinși că sucul respectiv nu face absolut nimic bun, dar preferau să dea niște speranțe false omului aflat la capătul puterilor. Era așadar o iluzie vândută cu destul cinism. Dacă era bine sau rău, dacă prelungea speranțele sau nu, nu avem de unde să știm. Cert este că unii bolnavi încercau să se trateze cu o băutură carbogazoasă, oricum altceva mai bun nu era de făcut.

  Întrebarea este: Cât de bună este metoda iluziilor? Este de vreun folos ca omul să nu-și cunoască adevărata situație, starea lui reală?

  În scrisoarea martorului credincios către Laodiceea se spune astfel: tu crezi despre tine că ești ok, dar nu știi că ești aproape de pierzare; îți spun acest lucru pentru că vreau să te trezești și să te schimbi, altfel Eu nu te mai pot ajuta.

  De gândit astăzi:

  Dacă citești astăzi sau în viitor din Cuvântul lui Dumnezeu și te simți mustrat, nu respinge mesajul și nu te supăra; Dumnezeu preferă să fie foarte sincer cu noi tocmai pentru că vrea să ne salveze.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...