Articolul precedentÎi pasă lui Isus?
  Articolul următorCea mai mare bucurie!

  7UP

  Nu te teme, căci vreau să-ți fac bine. 2 Samuel 9:7

  Există o sumedenie de băuturi, poate depășesc în volum și varietate alimentele. Marile companii au inventat arome, culori, ambalaje și denumiri cât mai atrăgătoare. Unele băuturi sunt prezente oriunde în lume. Firma care produce cea mai cunoscută băutură nealcoolică a produs și băutura carbogazoasă numită „7UP”. Nu vom vorbi despre istoricul aromei și al numelui, ci despre o ciudățenie apărută în legătură cu această băutură.

  La un moment dat, printr-o conjunctură necunoscută, a circulat zvonul că ea ar putea fi eficientă în vindecarea cancerului, a unui tip de cancer. Științific, s-a demonstrat că adevărul nu era acesta. Băutura nu avea nimic de-a face cu vindecarea bolii. Totuși, o vreme destul de lungă, când trimiteau acasă bolnavi în stadii destul de avansate, la care tratamentul nu mai făcea față, unii medici recomandau bolnavului să bea 7UP. Erau convinși că sucul respectiv nu face absolut nimic bun, dar preferau să dea niște speranțe false omului aflat la capătul puterilor. Era așadar o iluzie vândută cu destul cinism. Dacă era bine sau rău, dacă prelungea speranțele sau nu, nu avem de unde să știm. Cert este că unii bolnavi încercau să se trateze cu o băutură carbogazoasă, oricum altceva mai bun nu era de făcut.

  Întrebarea este: Cât de bună este metoda iluziilor? Este de vreun folos ca omul să nu-și cunoască adevărata situație, starea lui reală?

  În scrisoarea martorului credincios către Laodiceea se spune astfel: tu crezi despre tine că ești ok, dar nu știi că ești aproape de pierzare; îți spun acest lucru pentru că vreau să te trezești și să te schimbi, altfel Eu nu te mai pot ajuta.

  De gândit astăzi:

  Dacă citești astăzi sau în viitor din Cuvântul lui Dumnezeu și te simți mustrat, nu respinge mesajul și nu te supăra; Dumnezeu preferă să fie foarte sincer cu noi tocmai pentru că vrea să ne salveze.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...