Articolul precedent„Groapa cu lei” a cancerului
  Articolul următorEmană Bucurie

  Cele șapte taine

  Dar cel ce se încrede în Domnul este înconjurat cu îndurarea Lui. Psalmii 32:10

  În practica bisericilor creștine, sub diverse denumiri și proceduri, există așa-numitele șapte taine, sau cele șapte ritualuri. Sunt acte de cult din religia creștină (botezul, căsătoria, spovedania, mirul, împărtășania, hirotonirea și maslul), prin care credincioșii consideră că li se transmite harul divin.

  Aceste servicii ceremoniale au fiecare încărcătura simbolică specifică. În cazul fiecăruia există o doză de mister, ceva ce nu poate fi pătruns de mintea omenească, pentru că are de-a face cu lucrarea lui Dumnezeu, iar nu tot ce face El ne-a fost pe larg explicat. Fie nu suntem capabili acum să înțelegem în totalitate lucrurile, fie nu ne este util și ne-am complica încercând explicații pentru orice. Cert este că aceste șapte elemente de credință nu au nicio valoare dacă nu sunt strict dependente de voința și implicarea lui Dumnezeu. În aceste lucruri se definește practic legătura completă între Hristos și biserica Lui. El nu vrea ca noi să trăim o religie din care să lipsească tocmai prezența centrală, Mântuitorul. Potrivit exemplului dat prin viața lui Isus, fiecare parte din credința și practica noastră religioasă are de-a face cu rugăciunea, cu prezența Duhului Sfânt și cu iubirea lui Dumnezeu. Orice religie din care lipsește importanța vreunei persoane a Sfintei Treimi nu este o religie autentică și ar trebui revăzute opțiunile. În realitate, religia nu este decât un cadru de manifestare, o ramă în care ar trebui să se vadă cu ușurință chipul lui Hristos. Dacă o biserică promovează altceva mai mult decât pe Dumnezeu, nu trebuie să ne pierdem timp cu ea. Caută acea biserică în care Hristos, Tatăl ceresc și Duhul Sfânt sunt prezenți, sunt respectați și au rolul principal.

  De gândit astăzi:

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Nouă lângă Kobe Bryant

  Nu ieșirea din zona de influență a lui Dumnezeu este soluția, ci părăsirea cât mai grabnică a zonei de pericol în care este Satana. Dumnezeu nu vrea să ne limiteze, ci să ne conducă, să ne ghideze în siguranță prin viață.

  Cele nouă cercuri ale infernului

  Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le avem în vedere sunt iubirea și dreptatea lui Dumnezeu. El nu va permite niciodată o nedreptate sau o suferință nevindecătoare în dreptul copiilor Săi. Ce părinte ar fi fericit dacă și-ar vedea copilul chinuit o veșnicie? Tatăl din cer este mai presus decât orice tată.

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...