Articolul precedent„Groapa cu lei” a cancerului
  Articolul următorEmană Bucurie

  Cele șapte taine

  Dar cel ce se încrede în Domnul este înconjurat cu îndurarea Lui. Psalmii 32:10

  În practica bisericilor creștine, sub diverse denumiri și proceduri, există așa-numitele șapte taine, sau cele șapte ritualuri. Sunt acte de cult din religia creștină (botezul, căsătoria, spovedania, mirul, împărtășania, hirotonirea și maslul), prin care credincioșii consideră că li se transmite harul divin.

  Aceste servicii ceremoniale au fiecare încărcătura simbolică specifică. În cazul fiecăruia există o doză de mister, ceva ce nu poate fi pătruns de mintea omenească, pentru că are de-a face cu lucrarea lui Dumnezeu, iar nu tot ce face El ne-a fost pe larg explicat. Fie nu suntem capabili acum să înțelegem în totalitate lucrurile, fie nu ne este util și ne-am complica încercând explicații pentru orice. Cert este că aceste șapte elemente de credință nu au nicio valoare dacă nu sunt strict dependente de voința și implicarea lui Dumnezeu. În aceste lucruri se definește practic legătura completă între Hristos și biserica Lui. El nu vrea ca noi să trăim o religie din care să lipsească tocmai prezența centrală, Mântuitorul. Potrivit exemplului dat prin viața lui Isus, fiecare parte din credința și practica noastră religioasă are de-a face cu rugăciunea, cu prezența Duhului Sfânt și cu iubirea lui Dumnezeu. Orice religie din care lipsește importanța vreunei persoane a Sfintei Treimi nu este o religie autentică și ar trebui revăzute opțiunile. În realitate, religia nu este decât un cadru de manifestare, o ramă în care ar trebui să se vadă cu ușurință chipul lui Hristos. Dacă o biserică promovează altceva mai mult decât pe Dumnezeu, nu trebuie să ne pierdem timp cu ea. Caută acea biserică în care Hristos, Tatăl ceresc și Duhul Sfânt sunt prezenți, sunt respectați și au rolul principal.

  De gândit astăzi:

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...