Șapte vertebre cervicale

De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă totdeauna din ea. Psalmii 34:19

Coloana vertebrală este una dintre cele mai importante componente ale corpului uman, sprijinind trunchiul nostru și făcând posibile toate mișcările noastre. Anatomia sa este extrem de bine concepută și servește multe funcții, printre care: mișcarea, balansul, ținuta verticală, protecția măduvei spinării, absorbirea șocurilor.

Toate elementele coloanei vertebrale, împreună cu vertebrele au scopul de a proteja măduva spinării, care asigură comunicarea către creier, mobilitatea și senzațiile din organism prin interacțiunea complexă a oaselor, a ligamentelor și a structurilor musculare ale spatelui cu nervii care o înconjoară.

Cele șapte vertebre care formează gâtul constituie coloana cervicală și sunt etichetate cu C1 – C7. Aceste vertebre sunt responsabile pentru funcționarea normală și mobilitatea gâtului.

Există o expresie folosită pentru oamenii fără caracter și fără demnitate și anume, „om fără coloană”.

Lumea este ticsită cu oameni cărora le lipsește integritatea. Fie nu au vrut să-și dezvolte calitățile morale, fie în viața lor a avut loc un accident spiritual și nu au mai reușit să își găsească echilibrul. Sunt multe exemple biblice de oameni care nu au reușit să se redreseze după o experiență nefastă. Dar sunt și exemple destule în care experiențele nefericite au întărit și mai mult caracterul cuiva. Un astfel de exemplu este Daniel, care, deși târât în robie chiar din tinerețe, nu și-a abandonat credința în Dumnezeu și a crescut în integritate până acolo că nimeni nu găsea nimic rău de spus despre el. A rămas un om cu o coloană nealterată de nimic.

De gândit astăzi:

Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor