Articolul precedentAi grijă cum vorbești
  Articolul următorUn alt fel de succes

  Șapte vertebre cervicale

  De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă totdeauna din ea. Psalmii 34:19

  Coloana vertebrală este una dintre cele mai importante componente ale corpului uman, sprijinind trunchiul nostru și făcând posibile toate mișcările noastre. Anatomia sa este extrem de bine concepută și servește multe funcții, printre care: mișcarea, balansul, ținuta verticală, protecția măduvei spinării, absorbirea șocurilor.

  Toate elementele coloanei vertebrale, împreună cu vertebrele au scopul de a proteja măduva spinării, care asigură comunicarea către creier, mobilitatea și senzațiile din organism prin interacțiunea complexă a oaselor, a ligamentelor și a structurilor musculare ale spatelui cu nervii care o înconjoară.

  Cele șapte vertebre care formează gâtul constituie coloana cervicală și sunt etichetate cu C1 – C7. Aceste vertebre sunt responsabile pentru funcționarea normală și mobilitatea gâtului.

  Există o expresie folosită pentru oamenii fără caracter și fără demnitate și anume, „om fără coloană”.

  Lumea este ticsită cu oameni cărora le lipsește integritatea. Fie nu au vrut să-și dezvolte calitățile morale, fie în viața lor a avut loc un accident spiritual și nu au mai reușit să își găsească echilibrul. Sunt multe exemple biblice de oameni care nu au reușit să se redreseze după o experiență nefastă. Dar sunt și exemple destule în care experiențele nefericite au întărit și mai mult caracterul cuiva. Un astfel de exemplu este Daniel, care, deși târât în robie chiar din tinerețe, nu și-a abandonat credința în Dumnezeu și a crescut în integritate până acolo că nimeni nu găsea nimic rău de spus despre el. A rămas un om cu o coloană nealterată de nimic.

  De gândit astăzi:

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Nouă lângă Kobe Bryant

  Nu ieșirea din zona de influență a lui Dumnezeu este soluția, ci părăsirea cât mai grabnică a zonei de pericol în care este Satana. Dumnezeu nu vrea să ne limiteze, ci să ne conducă, să ne ghideze în siguranță prin viață.

  Cele nouă cercuri ale infernului

  Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le avem în vedere sunt iubirea și dreptatea lui Dumnezeu. El nu va permite niciodată o nedreptate sau o suferință nevindecătoare în dreptul copiilor Săi. Ce părinte ar fi fericit dacă și-ar vedea copilul chinuit o veșnicie? Tatăl din cer este mai presus decât orice tată.

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...