Articolul precedentAi grijă cum vorbești
  Articolul următorUn alt fel de succes

  Șapte vertebre cervicale

  De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă totdeauna din ea. Psalmii 34:19

  Coloana vertebrală este una dintre cele mai importante componente ale corpului uman, sprijinind trunchiul nostru și făcând posibile toate mișcările noastre. Anatomia sa este extrem de bine concepută și servește multe funcții, printre care: mișcarea, balansul, ținuta verticală, protecția măduvei spinării, absorbirea șocurilor.

  Toate elementele coloanei vertebrale, împreună cu vertebrele au scopul de a proteja măduva spinării, care asigură comunicarea către creier, mobilitatea și senzațiile din organism prin interacțiunea complexă a oaselor, a ligamentelor și a structurilor musculare ale spatelui cu nervii care o înconjoară.

  Cele șapte vertebre care formează gâtul constituie coloana cervicală și sunt etichetate cu C1 – C7. Aceste vertebre sunt responsabile pentru funcționarea normală și mobilitatea gâtului.

  Există o expresie folosită pentru oamenii fără caracter și fără demnitate și anume, „om fără coloană”.

  Lumea este ticsită cu oameni cărora le lipsește integritatea. Fie nu au vrut să-și dezvolte calitățile morale, fie în viața lor a avut loc un accident spiritual și nu au mai reușit să își găsească echilibrul. Sunt multe exemple biblice de oameni care nu au reușit să se redreseze după o experiență nefastă. Dar sunt și exemple destule în care experiențele nefericite au întărit și mai mult caracterul cuiva. Un astfel de exemplu este Daniel, care, deși târât în robie chiar din tinerețe, nu și-a abandonat credința în Dumnezeu și a crescut în integritate până acolo că nimeni nu găsea nimic rău de spus despre el. A rămas un om cu o coloană nealterată de nimic.

  De gândit astăzi:

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...