Articolul precedentFiul și soarele
  Articolul următorPace în necazuri

  Carul Mare

  Oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit. Ioel 2:32

  Carul Mare este un asterism de șapte stele care a fost recunoscut din toate timpurile ca o grupare distinctă de stele. Stelele care îl constituie sunt cele șapte mai strălucitoare din constelația Ursa Mare.

  Romanii denumeau această grupare de stele septentrion. În latină, septemtriones semnifică „cei șapte boi”. Asterismul era altădată o constelație de sine stătătoare, denumită „constelația celor șapte boi”.

  Termenul „septentrion” este un sinonim învechit al cuvântului „nord”, făcând referire la această constelație, care le indica romanilor nordul. Carul Mare este un element ceresc semnificativ, care ne permite să găsim cu ușurință pe cerul înstelat Steaua Polară din emisfera nordică (Polaris).

  Fascinația pentru bolta cerului și astronomie a fost mereu prezentă în mintea omului. Curiozitatea, dar și inexplicabilul de dincolo de orizontul nostru limitat l-au făcut pe om să adopte uneori o atitudine de teamă și chiar de închinare la astre. Biblia vorbește de multe cazuri când israeliții, nu doar păgânii, au ridicat monumente și altare dedicate unor zeități imaginare, astrologice. S-a dezvoltat și o pseudoștiință a citirii în stele. Pe vremea lui Daniel, acești cititori în stele reprezentau un departament al statului, aveau rang de consilieri, deși erau niște simpli vrăjitori. Acești vrăjitori pretindeau că se pricep la toate domeniile. Din acest motiv, Dumnezeu le-a servit o lecție usturătoare, aproape de moarte, când nu au știut să deslușească simbolistica visului avut de Nebucadnețar și uitat cu desăvârșire.

  În predicile Sale adresate fariseilor fățarnici, Mântuitorul i-a mustrat pe aceștia pentru aroganța lor, pentru faptul de a pretinde că ei cunosc fața cerului. Reproșul era că ei, în loc să vadă mesajele clare de chemare la pocăință, se preocupau cu studii imposibile prin galaxii.

  De gândit astăzi:

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Nouă lângă Kobe Bryant

  Nu ieșirea din zona de influență a lui Dumnezeu este soluția, ci părăsirea cât mai grabnică a zonei de pericol în care este Satana. Dumnezeu nu vrea să ne limiteze, ci să ne conducă, să ne ghideze în siguranță prin viață.

  Cele nouă cercuri ale infernului

  Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le avem în vedere sunt iubirea și dreptatea lui Dumnezeu. El nu va permite niciodată o nedreptate sau o suferință nevindecătoare în dreptul copiilor Săi. Ce părinte ar fi fericit dacă și-ar vedea copilul chinuit o veșnicie? Tatăl din cer este mai presus decât orice tată.

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...