Articolul precedentAi vreun regret?
  Articolul următorPace… pe timp de criză

  Telefonul exploziv

  Domnul oștirilor este cu noi. Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi. Psalmii 46:11

  Imediat după lansarea pe piață a unei noi versiuni de telefon mobil, Statele Unite au anunțat că recheamă un milion de smartphone-uri Galaxy Note 7 ale firmei Samsung, pentru că prezintă riscuri de explozie.

  Bateria litiu-ion cu care este dotat Galaxy Note 7 se poate supraîncălzi și exploda, expunând consumatorii la serioase riscuri de arsuri neașteptate.

  Erau deja peste 50 de cazuri de astfel de incidente la momentul retragerii de pe piață. Lucrurile se întâmplau bizar: uneori explozia se putea produce în momentul încărcării bateriei, alteori bateria suprasolicitată se încălzea și exploda, punând în pericol chiar viața și bunurile posesorului, în cazul în care acesta era cu telefonul în mână. Au fost situații de incendii produse în câteva garaje, de explozie a telefonului lăsat la încărcat în mașină. Acel tip de telefon a fost interzis la bordul aeronavelor, asemenea unui material pirotehnic periculos. Între concluziile trase, o cauză principală a fost sursa de alimentare și de reîncărcare a bateriei, pe lângă învelișul neconform și insuficient de rezistent.

  Aspectul interesant este acesta: un lucru foarte bine proiectat și realizat la un nivel de calitate superior multor produse din categorie devine extrem de periculos din cauza unei vulnerabilități. Vulnerabilitatea se găsea în însăși sursa de energie și în modalitatea de încărcare.

  În cartea Deuteronomul, este scris despre un aspect spiritual ce poate fi comparabil cu sursele de energie și de reîncărcare. El este în sine o rețetă sigură pentru oameni. „Israel este fără frică în locuința lui, izvorul lui Iacov este deoparte” (Deuteronomul 33:28).

  Pentru viața noastră spirituală, este esențial să primim și să păstrăm acea energie care vine de la singura Sursă sigură și autentică – Dumnezeu.

  De gândit astăzi:

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...