Articolul precedentAi vreun regret?
  Articolul următorPace… pe timp de criză

  Telefonul exploziv

  Domnul oștirilor este cu noi. Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi. Psalmii 46:11

  Imediat după lansarea pe piață a unei noi versiuni de telefon mobil, Statele Unite au anunțat că recheamă un milion de smartphone-uri Galaxy Note 7 ale firmei Samsung, pentru că prezintă riscuri de explozie.

  Bateria litiu-ion cu care este dotat Galaxy Note 7 se poate supraîncălzi și exploda, expunând consumatorii la serioase riscuri de arsuri neașteptate.

  Erau deja peste 50 de cazuri de astfel de incidente la momentul retragerii de pe piață. Lucrurile se întâmplau bizar: uneori explozia se putea produce în momentul încărcării bateriei, alteori bateria suprasolicitată se încălzea și exploda, punând în pericol chiar viața și bunurile posesorului, în cazul în care acesta era cu telefonul în mână. Au fost situații de incendii produse în câteva garaje, de explozie a telefonului lăsat la încărcat în mașină. Acel tip de telefon a fost interzis la bordul aeronavelor, asemenea unui material pirotehnic periculos. Între concluziile trase, o cauză principală a fost sursa de alimentare și de reîncărcare a bateriei, pe lângă învelișul neconform și insuficient de rezistent.

  Aspectul interesant este acesta: un lucru foarte bine proiectat și realizat la un nivel de calitate superior multor produse din categorie devine extrem de periculos din cauza unei vulnerabilități. Vulnerabilitatea se găsea în însăși sursa de energie și în modalitatea de încărcare.

  În cartea Deuteronomul, este scris despre un aspect spiritual ce poate fi comparabil cu sursele de energie și de reîncărcare. El este în sine o rețetă sigură pentru oameni. „Israel este fără frică în locuința lui, izvorul lui Iacov este deoparte” (Deuteronomul 33:28).

  Pentru viața noastră spirituală, este esențial să primim și să păstrăm acea energie care vine de la singura Sursă sigură și autentică – Dumnezeu.

  De gândit astăzi:

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Nouă lângă Kobe Bryant

  Nu ieșirea din zona de influență a lui Dumnezeu este soluția, ci părăsirea cât mai grabnică a zonei de pericol în care este Satana. Dumnezeu nu vrea să ne limiteze, ci să ne conducă, să ne ghideze în siguranță prin viață.

  Cele nouă cercuri ale infernului

  Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le avem în vedere sunt iubirea și dreptatea lui Dumnezeu. El nu va permite niciodată o nedreptate sau o suferință nevindecătoare în dreptul copiilor Săi. Ce părinte ar fi fericit dacă și-ar vedea copilul chinuit o veșnicie? Tatăl din cer este mai presus decât orice tată.

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...