Articolul precedent„Este așa de mică!”
  Articolul următorOmul de bine-biruitorul

  Sfeșnicul cu șapte brațe

  Dumnezeul acesta este Dumnezeul nostru în veci de veci; El va fi călăuza noastră până la moarte. Psalmii 48:14

  Sfeșnicul cu șapte brațe, acela din Sanctuar sau din Templu, a devenit principalul simbol evreiesc. Este descris prima oară în Exodul (25:31-38), unde Dumnezeu îi dă lui Moise instrucțiuni detaliate pentru confecționarea sa: „Să faci un sfeșnic de aur curat; sfeșnicul acesta să fie făcut din aur bătut: piciorul, fusul, potirașele, gămălioarele și florile lui să fie dintr-o bucată. Din laturile lui să iasă șase brațe; trei brațe ale sfeșnicului dintr-o parte și trei brațe ale sfeșnicului din cealaltă parte.” Acest obiect-simbol mai este cunoscut și ca „Menorah”. Simbolistica acestui obiect sfânt este foarte bogată și plină de lecții. Sfeșnicul din aur compact, bine lustruit și realizat cu ajutorul bătăilor de ciocan reprezintă biserica, poporul lui Dumnezeu de pe pământ, care a devenit tot mai strălucitoare după fiecare lovitură. Asemenea aurului care nu se alterează din pricina factorilor externi, așa trebuie să fie și biserica. Lumina care este și vine de la sfeșnic Îl reprezintă pe Domnul Isus, care S-a declarat pe Sine „Lumina lumii”, iar untdelemnul, care păstrează vie această lumină, Îl reprezintă pe Duhul Sfânt.

  Rolul pe care îl avea sfeșnicul în Sanctuar era de unică lumină prezentă acolo. În Sanctuar nu exista dușumea pe jos, nu exista nicio fereastră. Serviciul din Sanctuar se desfășura doar la lumina de la sfeșnic. În acest lucru există o simbolistică foarte importantă: adevărata și singura lumină pentru om este cea care vine de la Dumnezeu. Orice altă lumină era nu doar inutilă, ci și nesfântă, aducătoare de moarte.

  De gândit astăzi:

  „Lumina a ieșit”, zice Scriptura și ea poate fi văzută de toți oamenii. Odată ce Mântuitorul a venit în lumea noastră și a oferit modelul Său de viață, nimeni nu mai trebuie să rămână în întuneric, dar nici nu mai trebuie să își caute scuze; oricine vrea poate să cunoască adevărul. În orice casă există cel puțin o Carte Sfântă, care poate fi citită și care poate arăta drumul spre mântuire. Nu vede lumina doar acela care alege să fie orb!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...