Al șaptelea simț?

  Dreptatea Ta este ca munții lui Dumnezeu şi judecățile Tale sunt ca adâncul cel mare. Doamne, Tu sprijini pe oameni şi pe dobitoace! Psalmii 36:6

  În mod tradițional, există cinci simțuri, pe care Aristotel deja le-a descris: a vedea, a auzi, a mirosi, a gusta și a pipăi. Mai în glumă, mai în serios, a apărut expresia „al șaselea simț” și a fost atribuită femeilor, cu referire la intuiție. În lumea oamenilor de știință, s-a tot încercat și, într-o oarecare măsură, adoptat ideea de al șaselea simț și este adesea folosit în sensul de percepție extrasenzorială (abilități gen precogniția).

  În ultimii ani a apărut teoria și cercetarea referitoare la un al șaptelea simț: există și un proiect de pregătire în secret a unor trupe militare în arta „vederii la distanță” – abilitatea paranormală de a percepe gândurile și experiențele altora prin simpla putere a minții umane. Susținătorii acestei teorii spun că fiecare dintre noi deținem potențial în interiorul nostru o abilitate paranormală, pe care o putem explora și folosi. Ceea ce încearcă oamenii să spună nu este fals în totalitate sau imposibil. Este știut că oamenii nu își folosesc din potențialul lor decât câteva procente, sub 10%. Oamenii de geniu folosesc maximum 12-13% din capacitățile umane cu care ne-a înzestrat Creatorul.

  Este evident că nu doar capacitatea de a calcula sau de a percepe culorile ori detaliile sonore sunt înzestrări puse în noi; evident că purtăm în noi și alte sensibilități și alte îndemânări. Dacă ele au de-a face cu previziunile sau nu, este greu de spus. Cert este că, în viitorul foarte apropiat, Dumnezeu promite prin apostolul Pavel că vom avea capacitatea de a vedea deplin, a cunoaște deplin și probabil că lista lui este doar un rezumat.

  Pentru oricine a reușit să înțeleagă ceva din măreția lui Dumnezeu este limpede că proiectul Lui a fost de la început cu mult mai complex decât ceea ce vedem noi acum. În veșniciile nesfârșite, omul va putea studia „toate tainele și toată știința”.

  De gândit astăzi:

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Nouă lângă Kobe Bryant

  Nu ieșirea din zona de influență a lui Dumnezeu este soluția, ci părăsirea cât mai grabnică a zonei de pericol în care este Satana. Dumnezeu nu vrea să ne limiteze, ci să ne conducă, să ne ghideze în siguranță prin viață.

  Cele nouă cercuri ale infernului

  Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le avem în vedere sunt iubirea și dreptatea lui Dumnezeu. El nu va permite niciodată o nedreptate sau o suferință nevindecătoare în dreptul copiilor Săi. Ce părinte ar fi fericit dacă și-ar vedea copilul chinuit o veșnicie? Tatăl din cer este mai presus decât orice tată.

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...