Al șaptelea simț?

  Dreptatea Ta este ca munții lui Dumnezeu şi judecățile Tale sunt ca adâncul cel mare. Doamne, Tu sprijini pe oameni şi pe dobitoace! Psalmii 36:6

  În mod tradițional, există cinci simțuri, pe care Aristotel deja le-a descris: a vedea, a auzi, a mirosi, a gusta și a pipăi. Mai în glumă, mai în serios, a apărut expresia „al șaselea simț” și a fost atribuită femeilor, cu referire la intuiție. În lumea oamenilor de știință, s-a tot încercat și, într-o oarecare măsură, adoptat ideea de al șaselea simț și este adesea folosit în sensul de percepție extrasenzorială (abilități gen precogniția).

  În ultimii ani a apărut teoria și cercetarea referitoare la un al șaptelea simț: există și un proiect de pregătire în secret a unor trupe militare în arta „vederii la distanță” – abilitatea paranormală de a percepe gândurile și experiențele altora prin simpla putere a minții umane. Susținătorii acestei teorii spun că fiecare dintre noi deținem potențial în interiorul nostru o abilitate paranormală, pe care o putem explora și folosi. Ceea ce încearcă oamenii să spună nu este fals în totalitate sau imposibil. Este știut că oamenii nu își folosesc din potențialul lor decât câteva procente, sub 10%. Oamenii de geniu folosesc maximum 12-13% din capacitățile umane cu care ne-a înzestrat Creatorul.

  Este evident că nu doar capacitatea de a calcula sau de a percepe culorile ori detaliile sonore sunt înzestrări puse în noi; evident că purtăm în noi și alte sensibilități și alte îndemânări. Dacă ele au de-a face cu previziunile sau nu, este greu de spus. Cert este că, în viitorul foarte apropiat, Dumnezeu promite prin apostolul Pavel că vom avea capacitatea de a vedea deplin, a cunoaște deplin și probabil că lista lui este doar un rezumat.

  Pentru oricine a reușit să înțeleagă ceva din măreția lui Dumnezeu este limpede că proiectul Lui a fost de la început cu mult mai complex decât ceea ce vedem noi acum. În veșniciile nesfârșite, omul va putea studia „toate tainele și toată știința”.

  De gândit astăzi:

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...