Articolul precedentBiruința
  Articolul următorDeschide, acum!

  Opturi la poligon

  Așa vorbește Domnul: „Dacă te vei lipi iarăși de Mine, îți voi răspunde iarăși şi vei sta înaintea Mea.” Ieremia 15:19

  Orice abilitate se dezvoltă în timp și prin folosire. Uneori este nevoie de inițiere pentru ca apoi să poți dezvolta ceva. Cei care se pregătesc să obțină un permis de conducere pentru mașină sau motocicletă trebuie să parcurgă niște cursuri: teorie, legislație și practică (poligon și circulație prin oraș). Examenul cuprinde probe din toate trei domeniile.

  În cadrul antrenamentului de la poligon, mai ales când te pregătești să conduci o motocicletă, un segment de pregătire foarte important este cel numit „opturi”. Cei care s-au apropiat de o motocicletă știu că una dintre tehnicile de căpătâi este aceea de a ține bolidul respectiv, mult mai greu decât un om (poate cât 3-4 oameni), în echilibru. Greutatea proprie nu este suficientă ca să contrabalanseze și să mențină echilibrul, deci trebuie învățată tehnica de a folosi centrul de greutate al motorului în favoarea ta. Exercițiul numit opturi este cel care te ajută să deprinzi păstrarea echilibrului, înclinarea și revenirea în timpul mersului. De obicei, acest exercițiu le iese bine elevilor când virează la stânga, dar nu mai este la fel de ușor în cazul virajului invers. Nu le reușesc la fel de bine ambele viraje. Instructorul studiază mișcările, observă unde este dificultatea și grupează exercițiile ca să repare deficiențele văzute. Când trebuie să repeți de mai multe ori un exercițiu, o manevră, înseamnă că acolo ai nevoie de ajutor pentru a deveni la fel de capabil ca și în punctele tale tari. Nu ești deranjat de insistența instructorului, dimpotrivă, ești recunoscător.

  De gândit astăzi:

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...