Articolul precedentBiruința
  Articolul următorDeschide, acum!

  Opturi la poligon

  Așa vorbește Domnul: „Dacă te vei lipi iarăși de Mine, îți voi răspunde iarăși şi vei sta înaintea Mea.” Ieremia 15:19

  Orice abilitate se dezvoltă în timp și prin folosire. Uneori este nevoie de inițiere pentru ca apoi să poți dezvolta ceva. Cei care se pregătesc să obțină un permis de conducere pentru mașină sau motocicletă trebuie să parcurgă niște cursuri: teorie, legislație și practică (poligon și circulație prin oraș). Examenul cuprinde probe din toate trei domeniile.

  În cadrul antrenamentului de la poligon, mai ales când te pregătești să conduci o motocicletă, un segment de pregătire foarte important este cel numit „opturi”. Cei care s-au apropiat de o motocicletă știu că una dintre tehnicile de căpătâi este aceea de a ține bolidul respectiv, mult mai greu decât un om (poate cât 3-4 oameni), în echilibru. Greutatea proprie nu este suficientă ca să contrabalanseze și să mențină echilibrul, deci trebuie învățată tehnica de a folosi centrul de greutate al motorului în favoarea ta. Exercițiul numit opturi este cel care te ajută să deprinzi păstrarea echilibrului, înclinarea și revenirea în timpul mersului. De obicei, acest exercițiu le iese bine elevilor când virează la stânga, dar nu mai este la fel de ușor în cazul virajului invers. Nu le reușesc la fel de bine ambele viraje. Instructorul studiază mișcările, observă unde este dificultatea și grupează exercițiile ca să repare deficiențele văzute. Când trebuie să repeți de mai multe ori un exercițiu, o manevră, înseamnă că acolo ai nevoie de ajutor pentru a deveni la fel de capabil ca și în punctele tale tari. Nu ești deranjat de insistența instructorului, dimpotrivă, ești recunoscător.

  De gândit astăzi:

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Nouă lângă Kobe Bryant

  Nu ieșirea din zona de influență a lui Dumnezeu este soluția, ci părăsirea cât mai grabnică a zonei de pericol în care este Satana. Dumnezeu nu vrea să ne limiteze, ci să ne conducă, să ne ghideze în siguranță prin viață.

  Cele nouă cercuri ale infernului

  Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le avem în vedere sunt iubirea și dreptatea lui Dumnezeu. El nu va permite niciodată o nedreptate sau o suferință nevindecătoare în dreptul copiilor Săi. Ce părinte ar fi fericit dacă și-ar vedea copilul chinuit o veșnicie? Tatăl din cer este mai presus decât orice tată.

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...