Articolul precedentDupă ce nu voi mai fi
  Articolul următorIncomparabilul Isus

  Covrigul în formă de opt

  Pune-ți nădejdea în Domnul, căci la Domnul este îndurarea şi la El este belșug de răscumpărare! Psalmii 130:7

  Inițial, covrigul a căpătat forma lui opt, ca o sugestie că trebuie servit la micul dejun (adică în jur de ora opt dimineața). După ce un timp destul de îndelungat a fost mai mult al săracilor și al copiilor, covrigul a devenit simbolul unor sărbători și a reintrat și în casa bogaților. Pentru că e o hrană foarte simplă, brutarii sau gospodinele îi păstrează forma, ca să fie mai interesant. Un covrig nu este cu nimic diferit de o baghetă făcută din același aluat, însă este mai vandabil și atrăgător. Între timp, a apărut o expresie cu mult tâlc – se spune despre cineva că primește gaura de la covrig, adică nimic. Expresia are în ea înțelepciunea populară, fiindcă nu-i o mare filozofie să înțelegi sensul, însă realitatea din spatele expresiei este interesantă. Este vorba despre acele bătălii pe care le ducem pentru ținte false, nedefinite. Spre exemplu, ne împrumutăm de foarte mulți bani pentru o perioadă lungă și cumpărăm o mașină de firmă scumpă de tot, pentru ca, într-un timp foarte scurt, să realizăm că acea mașină nu face nimic în plus față de una de câteva ori mai ieftină, dar nu atât de renumită. Acest lucru se aplică la cumpărarea hainelor, a dispozitivelor electronice, a vacanțelor și așa mai departe. În prea puține cazuri ceea ce poartă o marcă este calitativ sau durabil pe măsura prețului. Însă, în prezent, este importantă eticheta, acel mic semn care transformă o cârpă sau o sacoșă de rafie într-un element de lux; acea emblemă care îți vinde o caroserie din tabla cea mai oxidabilă cu un motor făcut în țări din lumea a treia și cu volan făcut în România, dar sub renume ce atrage pe oricine. Gaura de la covrig este câștigul fițosului, al orgoliosului căruia îi place să epateze. Dar aceste „calități” au prețul lor, care e foarte mare.

  Un exterior plăcut al unui obiect sau al unei persoane nu exclude calități interioare, dar ceea ce am eu de făcut este să nu mă mulțumesc să privesc doar la suprafață; sunt dator față de mine să privesc lucrurile și oamenii mai cu atenție și mai profund.

  De gândit astăzi:

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Nouă lângă Kobe Bryant

  Nu ieșirea din zona de influență a lui Dumnezeu este soluția, ci părăsirea cât mai grabnică a zonei de pericol în care este Satana. Dumnezeu nu vrea să ne limiteze, ci să ne conducă, să ne ghideze în siguranță prin viață.

  Cele nouă cercuri ale infernului

  Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le avem în vedere sunt iubirea și dreptatea lui Dumnezeu. El nu va permite niciodată o nedreptate sau o suferință nevindecătoare în dreptul copiilor Săi. Ce părinte ar fi fericit dacă și-ar vedea copilul chinuit o veșnicie? Tatăl din cer este mai presus decât orice tată.

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...