Articolul precedentDragostea este Dumnezeu
  Articolul următorObservatorul

  Grupul G8, adică G7

  Carnea şi inima pot să mi se prăpădească, fiindcă Dumnezeu va fi pururea stânca inimii mele şi partea mea de moștenire.Psalmii 73:26

  Grupul Celor Opt (G8) reprezintă un forum internațional al statelor dezvoltate din punct de vedere economic, tehnologic şi militar. G8 este alcătuit din primele șapte țări capitaliste industrializate din lume: Statele Unite, Canada, Franța, Germania, Marea Britanie, Italia şi Japonia, la care se adaugă Rusia.

  Între 1997 și 2014, G7 a fost cunoscut ca Grupul Celor Opt (G8), format din țările G7 plus Rusia. La 2 martie 2014, din cauza implicării Rusiei în conflictul din Ucraina, participanții din șapte țări (fără Rusia), împreună cu reprezentanții Uniunii Europene și ai Comisiei Europene au suspendat participarea la summitul de la Sochi și s-au întrunit la Bruxelles în formatul G7, excluzând Rusia din acest grup. Din 2014 încoace, grupul G8 cuprinde efectiv șapte state și UE ca al optulea participant.

  În concluzie, vorbim despre ceva ce pare a fi mai mare, însă nu e chiar așa. Nu este singurul caz de acest fel. Istoria este plină de situații când instituții importante au păstrat doar denumirea, însă, în realitate, lucrurile stăteau altfel. Iată un exemplu: Israel era asediat de oștirea siriană, ucenicul profetului Elisei era îngrozit de numărul cotropitorilor, dar, cu o siguranță inexplicabilă, omul lui Dumnezeu s-a rugat și apoi i-a arătat ceva ce nu se vedea cu ochiul obișnuit – cu ei era o oștire impresionantă de îngeri, deci nu aveau nici cel mai mic motiv de teamă.

  Un alt caz este cel al împărătesei idolatre și sângeroase Izabela; ea credea că are de partea ei o armată de slujitori și gărzi, dar la întrebarea lui Iehu: „Cine este pentru mine?”, slujitorii au aruncat-o de la fereastră; în ciuda aparențelor, nu era nimeni în grup cu ea. Multe forțe pot părea uriașe, de neînvins; Satana vrea de multe ori să dea impresia că nu poate fi biruit, dar, în realitate, există de partea lui Dumnezeu armate de oameni consacrați care trăiesc în discreție și anonimat, însă ies la lumină în momente cruciale; vezi Iosif din Arimateea.

  De gândit astăzi:

  Oricât de puternic ți s-ar părea grupul lui Satana, să știi că el este desființat deja de către cer; el obține mici biruințe prin intimidare și simulări. Infinit de mare și puternic este grupul aparent mic, o rămășiță a copiilor lui Dumnezeu; lângă ei stă cerul întreg.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....