Articolul precedentParteneri
  Articolul următorSpune-le și tu

  Nodul opt

  Încredeți-vă în El, vărsați-vă inimile înaintea Lui! Dumnezeu este adăpostul nostru. Psalmii 62:8

  În alpinism se spune că atunci când ai atins vârful muntelui, ai ajuns abia la jumătatea traseului. Această afirmație este valabilă și pentru cățărarea tradițională sau de aventură, pentru că, adesea, din cauza problemelor pe care le poate pune coborârea, parcurgerea unui traseu se încheie cu adevărat doar atunci când ai ajuns cu bine înapoi în locul din care ai început ascensiunea.

  De multe ori însă, va trebui să cobori prin rapeluri succesive pe linia traseului pe care tocmai l-ai urcat (sau din care te retragi din diferite motive), iar pentru aceasta vei avea nevoie să-ți construiești propriile ancore de rapel pe parcursul coborârii.

  Faptul că ancorele existente au rezistat la coborârea unei alte echipe nu reprezintă o garanție că vei putea și tu să le folosești în siguranță.

  Unul dintre nodurile folosite de mulți alpiniști în ascensiunea, dar mai ales coborârea lor, este așa-numitul nod 8.

  Exploratorii învață în primele lecții cum să realizeze acest tip de nod, precum și utilizările lui. Acest nod se folosește la capătul sforii, ca să nu treacă printr-o buclă sau gaură și pentru a împiedica destrămarea.

  Siguranța acțiunilor noastre este foarte importantă și necesită precauții și pregătiri desfășurate anterior. Când omul ia decizia să facă ceva, ar trebui să aibă un plan de rezervă sau de siguranță, însă de prea puține ori face acest lucru. În ce Îl privește pe Dumnezeu, lucrurile stau cu totul diferit. Când a proiectat crearea omului și a stabilit că va fi o ființă liberă, după chipul și asemănarea Creatorului, a fost realizat și un plan de rezervă, cunoscut ca planul de mântuire. Capătul frânghiei de siguranță nu a fost încredințat niciunui muritor sau unui înger, ci Fiul lui Dumnezeu, personal, Și-a asumat rolul de Salvator. El veghează ascensiunea noastră pas cu pas. Tot El este lângă noi chiar și în căderile noastre prin valea umbrelor și a suferinței.

  De gândit astăzi:

  Indiferent dacă urci mai mult sau mai puțin, chiar dacă uneori simți că oboseala te face să aluneci, asigură-te că frânghia ta de susținere este așezată în mâna Mântuitorului tău. Dacă El este asigurarea ta, nu ai niciun motiv de emoție sau de teamă.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...