Articolul precedentFemeia de la fântână
  Articolul următorDincolo de gânduri

  Octava

  Nimic nu împiedică pe Domnul să dea izbăvire.1 Samuel 14:6

  Octavă este numit intervalul dintre două sunete, dintre care unul are frecvența dublă față de celălalt.

  De exemplu, în gama do major, prima notă do (numită și nota tonică, sau nota rădăcină) are frecvența de 130,8 Hz, iar octava (nota numărul opt din gamă) are frecvența de 261,6 Hz.
  Într-o gamă diatonică, octava cuprinde opt note consecutive.

  Oamenii cu auzul fin pot detecta sunete care se încadrează între 20 Hz și 20 kHz, ceea ce reprezintă zece octave.

  O ureche antrenată poate diferenția voci și sunete de înălțimi diferite, dar, de obicei, urechea muzicală este asociată și cu o memorie auditivă foarte bună. De asemenea, există oameni care dețin ceea ce se numește auz absolut, ureche absolută. Acest lucru înseamnă că ei vor recunoaște o notă muzicală fără să aibă nevoie de un reper instrumental sau de un diapazon reglat pentru o notă fixă. La orice oră, ei pot da tonul unui cântec fără ajutor din alte surse.

  Acesta este un dar pe care foarte puține persoane îl au.

  Multe dintre abilitățile noastre sunt daruri pe care Dumnezeu le-a pus în noi și evident că aceste daruri ar trebui să se întoarcă spre cei din jurul nostru. El Se așteaptă ca noi să folosim în scop neegoist ceea ce ne diferențiază de ceilalți. Sensibilitățile noastre, abilitatea de a simți sau de a-i înțelege mai mult pe cei de lângă noi, discernământul pe care Duhul Sfânt l-a pus în noi, toate acestea trebuie puse la lucru și transformate în alte daruri oferite altora. Nimic din ceea ce avem nu este primit în scop egoist, ci ca să ne bucurăm făcând parte și altora din darurile primite. Cât a fost printre oameni, Mântuitorul nu a cerut niciodată ceva care să-I folosească Lui, ci întotdeauna a cerut daruri pentru binele altora.

  De gândit astăzi:

  Dacă Domnul Isus este Modelul nostru desăvârșit, atunci felul Lui de slujire, modul în care Și-a folosit auzul sensibil la rugăciuni abia șoptite, acuitatea cu care a văzut în ochii celor temători și timizi disperata nevoie de ajutor și puterea Lui vindecătoare, manifestată față de toți bolnavii, sunt cele mai puternice exemple de folosire a darurilor noastre.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...