Articolul precedentEști prețuită
  Articolul următorSă crești – asta e menirea ta!

  Motor V8 HEMI

  Domnul dă tărie poporului Său, Domnul binecuvântează pe poporul Său cu pace. Psalmii 29:11

  Multă lume nu știe că, la începutul anilor 1900, industria auto a avut cea mai mare dezvoltare, iar experimentele erau la tot pasul. De asemenea, foarte puțini știu că în 1901 s-a născut primul autoturism hibrid (motor mixt electric+combustibil) sau că tot de pe atunci aveam deja instalație de aer condiționat, geamuri electrice sau suspensii hidraulice. Motoarele clasice au fost modificate ca un experiment și, prin lărgirea camerei de ardere a combustibilului, au devenit mai puternice. Aceste motoare numite Hemi au început să fie tot mai căutate, mai ales de iubitorii de viteză și adrenalină. Astăzi, când spui unui cunoscător că deții o mașină cu motor Hemi, ești privit ca făcând parte dintr-o categorie specială. Numele de Hemi vine de la prescurtarea procedeului de reconstrucție din interiorul motorului, adică hemispherical. Mai multe detalii tehnice sunt inutile, pentru că specialiștii știu mult mai mult, iar amatorii pot trăi destul de bine dacă nu își încarcă memoria cu niște cunoștințe de nișă.

  Este însă o lecție pe care o putem extrage din tema acestui motor modificat după ieșirea din fabrică, în așa fel încât să își mărească destul de mult puterea. Întrebarea este: De ce și-ar dori cineva mai multă putere decât cea pe care a primit-o? La ce ar folosi cuiva să dețină această putere în plus? Cu niște putere în plus, ai putea să-i domini pe ceilalți, ai putea să-i ajuți pe cei în nevoie; mai multă putere ar putea salva pe cei mai slabi sau ar putea servi la abuzuri asupra altora. Omul întotdeauna și-a dorit mai mult decât a primit.

  Încă din Eden, ispita adusă de șarpe a fost de acest gen: „Vrei mai mult decât ai acum, decât ți-a dăruit Creatorul? Ia din pomul oprit și vei deveni Hemi, mult mai capabil.” Omul a căzut în plasă și a accepta oferta, însă rezultatul a fost că, după o iluzorie senzație, omul și-a pierdut și puterea pe care o avea; a căzut mult sub nivelul la care era înainte de încercarea lui.

  De gândit astăzi:

  Cel care ne-a adus la viață și care încă ne poartă de grijă clipă de clipă a pus în noi puterea și capacitățile necesare pentru a trăi pe deplin după voia Lui, pregătindu-ne pentru viața veșnică. Visul de a găsi supraputeri, capacități paranormale sau de alt fel nu este decât o capcană. „Harul Meu îți este de ajuns”, ne asigură Dumnezeu.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...