Articolul precedentCum miros?
  Articolul următorCare este secretul pentru o alegere corectă?

  Opt oameni în corabie

  Căci El… mă va ascunde sub acoperișul cortului Lui. Psalmii 27:5

  Doar opt? De ce doar aceste opt persoane au intrat în corabie și au fost salvate de la potop? Câteva lucruri ne ajută să găsim răspunsul. Când Dumnezeu l-a chemat pe Noe să construiască o corabie, i-a cerut să își implice familia și împreună să realizeze proiectul gigantic. Șantierul inedit a durat foarte multă vreme, oricine a putut afla sau vedea ce se întâmplă acolo. Un lucru demn de ținut bine minte este că nicăieri, în nicio discuție a lui Dumnezeu cu Noe, nu a existat vreo interdicție prin care alte persoane, din afara familiei acestuia, să nu fie primite la bordul corabiei. Ne putem închipui că Dumnezeu a fost dispus să salveze câte șapte perechi de animale curate și ar fi refuzat vreo familie doritoare să fie salvată? Din nefericire, privind la oameni, Creatorul nu a găsit mai mulți care ar fi putut să intre în acest proiect. Timp de atâția ani, numărul a rămas același; nimeni nu s-a alăturat să lucreze și să vrea să fie luat în corabie. Ba chiar au fost destui care îl batjocoreau pe Noe și pe familia lui pentru această idee „nebună” – ploaie, potop etc.!

  Dacă ai vrea să găsești o explicație logică pentru această tragedie, este foarte greu de găsit altceva decât ignoranța și încrederea în sine a celor ce au decăzut atât de mult, încât era imposibil ca Duhul Domnului să îi mai convingă la o schimbare de atitudine și la o întoarcere de la comportamentul lor revoltător și imoral. În doar câteva sute de ani de la crearea omului, acesta s-a degradat atât de mult, încât chiar și Dumnezeu a regretat că l-a făcut. Oamenii nu doreau să asculte sau să înțeleagă mai mult decât ceea ce le asigura confortul în plăcerile lor decăzute.

  Nimic nu este mai periculos și mai distructiv decât ignoranța și încrederea arogantă în sine. Dintre toate păcatele, acestea sunt atât de periculoase, încât niciun mesaj sau apel din partea Cerului nu mai este auzit.

  De gândit astăzi:

  Dacă alegem să fim ignoranți, respingem mereu lucrurile spirituale și refuzăm să ascultăm sau să cercetăm Cuvântul, vom ajunge să fim surprinși de evenimente pe care nu le credeam posibile și care vor face imposibilă salvarea de la pierzare. Duhul lui Dumnezeu insistă iar și iar, pe toate căile posibile, dar refuzul permanent nu poate fi depășit.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....