Optimile de finală

  Domnul Dumnezeu este tăria mea şi pricina laudelor mele și El m-a mântuit. Isaia 12:2

  La fiecare nivel al unei competiții, practic se înfruntă adversari sau echipe care sunt dublul denumirii. De exemplu, optimile au 16 echipe, sferturile aduc opt echipe, semifinala prezintă patru adversari și finala, două echipe sau adversari. La orice nivel, contează doar echipa câștigătoare, cei eliminați dispar.

  Denumirea fiecărui nivel este dată pornind dinspre vârful competiției spre nivelul de bază. Practic, pornind de sus în jos, se stabilește punctul de plecare, cât de jos va fi startul întrecerii respective. În multe domenii, programarea, graficul lucrărilor are ca punct de pornire baza, care poate fi unică, iar rezultatul să fie multiplu. În competițiile sportive, se pornește de la mai multe baze și, în final, totul se reduce la un singur câștigător: o singură medalie de aur, un singur trofeu suprem.

  Când se construiește, se pleacă de la o temelie și se realizează mai multe camere, apartamente sau chiar etaje. La întreceri, totul se bazează pe înaintare prin eliminare.

  Din aceste două modele putem extrage o învățătură interesantă. Modelul-întrecere este invenția omului; omul proiectează tot ce face pe baza eliminării celorlalți, a depășirii altora. Deși inițial pornește de la o bază foarte largă, nu face decât să se folosească de ceilalți pentru a se propulsa mai sus, însă nu oricum, ci eliminându-i pe ceilalți, făcându-i să dispară. Modelul-construcție este modelul lui Dumnezeu; El a pus o temelie unică și sigură, Hristos, Stânca veacurilor, iar pe această temelie a început să zidească etaj cu etaj biserica. Nimeni nu trebuie să dispară, ci toți îi susțin pe ceilalți care vin după ei. Cei mai puternici sunt ca stâlpii de susținere și fiecare își găsește un loc și un rol bine definit, care îl pune în valoare.

  În planul lui Dumnezeu, nu există nici preselecție, nici calificări, nici optimi și nici finală. El ne-a mântuit pe deplin, murind o dată pentru totdeauna. Acum, El pregătește un loc pentru fiecare, are un trofeu de oferit fiecăruia.

  De gândit astăzi:

  Dacă simți vreo satisfacție când cineva este eliminat sau a pierdut, înseamnă că nu ai ales modelul potrivit de viață. Mai bine construiește alături de Dumnezeu, decât să dărâmi în proiecte de mândrie omenească.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....