8 martie

  Până la bătrânețea voastră Eu voi fi Același, până la căruntețele voastre vă voi sprijini. Isaia 46:4

  Sărbătorile, denumite astăzi „zile mondiale”, au fost la origine gesturi și inițiative locale, care au prezentat interes și au fost apreciate de locuitori din diverse părți ale globului. Inițial, ziua de 8 Martie a fost dedicată exclusiv mamei. În timp, odată cu extinderea mișcărilor feministe, sărbătoarea le-a inclus și pe femeile căsătorite, potențiale mame. În prezent, datorită intereselor de marketing și profit, ziua de 8 Martie este ziua tuturor persoanelor de sex feminin, de la cele de o zi până la cea mai vârstnică femeie. Dacă e bine sau rău, nu avem de ce comenta. Ceea ce merită puțină atenție este spiritul acestei sărbători, care s-a modificat radical. De la simplitatea unei mulțumiri din toată inima pentru persoanele atât de prețioase cum sunt mamele noastre, astăzi s-a ajuns la o superficialitate și un fast jignitor. Este jignitor pentru cele sărbătorite, fiindcă, prin pretențiile avute, se transformă singure în altceva decât în diafanele ființe ce ar trebui să fie speciale. Este la fel de ciudat și pentru bărbații care, simțind obligația, se achită de ea acoperind prin costul cadourilor toate celelalte momente de neatenție și ignoranță de peste an.

  Acolo unde există iubire încă vie, adevărata zi a mamei, sau a femeii, are loc spontan, fără condiționări și pretenții, ci prin lucruri de suflet, care arată prețuire și cunoaștere și, mai presus de orice, respect.

  O mamă știe că ziua ei este în fiecare zi când primește o mică îmbrățișare sau o vorbă simplă de apreciere; pentru o mamă adevărată este un cadou neprețuit o farfurie golită sau o mulțumire pentru masă. O mamă adevărată are foarte mult din Dumnezeu; se simte răsplătită prin faptul că poate oferi copilului ei iubirea totală.

  De gândit astăzi:

  Gândește-te la mama ta cu respect și găsește acel mic dar prin care să îi transmiți prețuirea, recunoștința și dragostea ta. Nu te gândi la lucruri scumpe, se va simți vinovată dacă ai cheltuit prea mult; ea vrea să știe că ai înțeles iubirea și gesturile ei. Dacă îi poți transmite acest lucru, e cel mai prețios cadou. Și nu uita că prezența ta înseamnă totul. Mergi până la ea!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...