Articolul precedentMañana
  Articolul următorNonconformism sfânt

  Legea nr. 8/1996 a drepturilor de autor

  Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei şi ei vor fi poporul Lui şi Dumnezeu Însuși va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. Apocalipsa 21:3

  Dreptul de autor asupra unei opere literare, artistice sau științifice, precum și asupra oricăror opere de creație intelectuală, este recunoscut și garantat în condițiile prezentei legi. Acest drept este legat de persoana autorului și comportă atribute de ordin moral și patrimonial. Opera de creație intelectuală este recunoscută și protejată, independent de aducerea la cunoștință publică, prin simplul fapt al realizării ei, chiar neterminată.

  Recunoașterea drepturilor prevăzute în prezenta lege nu prejudiciază și nu exclude protecția acordată prin alte dispoziții legale.

  Acesta este rezumatul legii pentru drepturile de autor.

  De ce era necesară o astfel de lege? Pentru cine este importantă ea?

  Nu de puține ori, oameni fără caracter și-au arogat calitatea de autor al unor idei, invenții, produse etc. Implicațiile acestui lucru sunt foarte mari, chiar și din punct de vedere material. Cine obține dreptul de autor pentru o idee valoroasă poate să profite de pe urma ei. Multe dintre lucrurile și ideile pe care le folosim astăzi au în realitate autori diferiți de ceea ce știm noi oficial. Obținerea dreptului de autor depinde de o birocrație, destul de subiectivă, și de interesul unor persoane care știu să manipuleze proceduri, decizii și chiar false mărturii.

  Dreptul de autor mai este important și pentru a se stabili autoritatea și credibilitatea unor opere importante.

  O dispută în acest domeniu este pentru originea omului. Pentru o parte a celor ce emit ipoteze, omul este opera hazardului și apoi a evoluției din forme primitive de viață; pentru alții însă, ceva mai puțin aroganți în exprimările lor, omul este opera lui Dumnezeu; prin urmare, El este Stăpânul de drept. Disputa va continua atâta timp cât aroganța omului va exista, iar această aroganță va dura până când autorul ei, Satana, va fi nimicit cu desăvârșire.

  De gândit astăzi:

  Dacă te consideri o operă adevărată, bucură-te de originea ta cu totul specială și nu te coborî în gunoiul unor presupuneri care mânjesc statutul tău de ființă atât de nobilă. Indiferent dacă vrem sau nu vrem să o recunoaștem, Autorul este recunoscut în tot universul – este Dumnezeu.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...