Un 8 de neoprit

  În ziua când Te-am chemat, m-ai ascultat, m-ai îmbărbătat şi mi-ai întărit sufletul. Psalmii 138:3

  Cristina Neagu a fost declarată cea mai bună jucătoare de handbal din lume, devenind prima și singura sportivă care primește această distincție de patru ori. Anunțul a venit într-o perioadă dificilă pentru handbalistă, care se afla în proces de recuperare după a treia operație majoră din carieră, de refacere a ligamentului piciorului drept. Se accidentase la Campionatul European din Franța, în meciul cu Ungaria, decisiv pentru calificarea în semifinale. Se prăbușise pe parchet țipând de durere și fusese scoasă pe targă din arena cuprinsă de tăcere. Era la doar câteva zile după ce devenise, pe 3 decembrie, cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European de Handbal Feminin, cu 206 goluri. Au trecut sute de ore de recuperare până când sportiva a revenit pe teren.

  Problemele și suferința nu țin cont de premiile noastre și nu respectă statutul nostru de vreun fel.

  Mulți dintre marii oameni ai lumii au simțit necazul și loviturile suferinței, chiar dacă au făcut fapte eroice sau gesturi mărinimoase în viața lor.

  Un caz demn de urmărit este cel al unui campion menționat chiar de către Dumnezeu: Iov era un campion în ochii oamenilor și chiar în fața îngerilor; până și demonii recunoșteau acest lucru. Cu toate realizările lui, Iov suferă o accidentare și este la pământ: foarte grav lovit de boală, părăsit de prieteni și colegi, familia îl abandonase și avea mari îndoieli dacă mai există vreo șansă. Își făcea planuri mai mult pentru mormânt și pentru viața de după înviere, nu mai spera într-o revenire pe terenul vieții. Dar, ajutat de Singurul care i-a rămas alături, s-a ridicat din nou, a redevenit campion și a rămas pentru întreaga omenire o încurajare de neegalat.

  De gândit astăzi:

  Și oamenii mari, campionii bunătății și ai neprihănirii, trec prin suferințe, accidentări și crize dificile. Chiar dacă suferința este însoțită de singurătate, abandon, neînțelegere din partea celor din apropiere, este Cineva care te va readuce pe teren de fiecare dată: Tatăl tău ceresc. Încredințează-I Lui recuperarea ta!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....