Articolul precedentAlergând goală pe stradă
  Articolul următorUn Dumnezeu incredibil!

  Opt ore de muncă

  El trece pe ceruri ca să-ți vină în ajutor. Deuteronomul 33:26

  Programul unei zile este foarte diferit de la o persoană la alta. Uneori ține de specificul persoanei, alteori ține de societatea care dictează reperele noastre, dar, de foarte multe ori, ceea ce determină cu adevărat programul adoptat de noi sunt prioritățile noastre.

  Se folosește foarte des o sintagmă motivațională: „Dacă vrei să nu muncești nicio zi, fă o muncă din pasiunea ta.”

  Ușor de spus, greu de realizat. Unii sunt pasionați de zbor, însă nu au avut șansa nici măcar să se apropie de un avion; alții sunt pasionați de artă, însă au acasă cinci copii și trebuie să muncească în mină pentru a-și câștiga traiul.

  Există un mic procent al celor ce țin discursuri motivaționale care chiar cred în realitatea acestei fraze. Omul cu picioarele pe pământ știe că realitatea împarte viața de muncă în muncă pentru cei mai mulți și pasiune pentru un grup foarte restrâns.

  Probabil că există câteva metode de a face mai suportabilă sau ceva mai plăcută munca noastră, dar nu trebuie să disperăm dacă muncim și pasiunea tot nu vine.

  Iată de unde vine această realitate. La început, când Dumnezeu l-a pus pe om în Grădina Edenului, i-a dăruit câteva lucruri extrem de prețioase, adevărate cadouri: o familie, informații despre cum să trăiască ferit de pericole și munca. Ceea ce avea să facă speciale zilele lui în grădină era munca și rezultatul ei. Dar, în momentul când a ales să pună la dispoziția celui rău ceea ce primise de la Creator, omul a fost nevoit să accepte programul acestuia, iar în viziunea lui Satana, munca trebuia să fie istovitoare, cu rezultate slabe și cu sudoarea frunții.

  Programul standard este de opt ore pe zi, dar sunt oameni care muncesc mult mai mult. Până când patronul cel rău, Diavolul, nu va dispărea, programul va fi istovitor și neplăcut. El a stricat mersul lucrurilor pe toată planeta.

  De gândit astăzi:

  Folosește puținul timp pe care îl ai și pentru familie, pentru relația ta cu Dumnezeu și vei vedea că, deși nu merităm, El binecuvântează munca noastră să fie nu doar suportabilă, ci și plăcută.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...