El trece pe ceruri ca să-ți vină în ajutor. Deuteronomul 33:26
Programul unei zile este foarte diferit de la o persoană la alta. Uneori ține de specificul persoanei, alteori ține de societatea care dictează reperele noastre, dar, de foarte multe ori, ceea ce determină cu adevărat programul adoptat de noi sunt prioritățile noastre.
Se folosește foarte des o sintagmă motivațională: „Dacă vrei să nu muncești nicio zi, fă o muncă din pasiunea ta.”
Ușor de spus, greu de realizat. Unii sunt pasionați de zbor, însă nu au avut șansa nici măcar să se apropie de un avion; alții sunt pasionați de artă, însă au acasă cinci copii și trebuie să muncească în mină pentru a-și câștiga traiul.
Există un mic procent al celor ce țin discursuri motivaționale care chiar cred în realitatea acestei fraze. Omul cu picioarele pe pământ știe că realitatea împarte viața de muncă în muncă pentru cei mai mulți și pasiune pentru un grup foarte restrâns.
Probabil că există câteva metode de a face mai suportabilă sau ceva mai plăcută munca noastră, dar nu trebuie să disperăm dacă muncim și pasiunea tot nu vine.
Iată de unde vine această realitate. La început, când Dumnezeu l-a pus pe om în Grădina Edenului, i-a dăruit câteva lucruri extrem de prețioase, adevărate cadouri: o familie, informații despre cum să trăiască ferit de pericole și munca. Ceea ce avea să facă speciale zilele lui în grădină era munca și rezultatul ei. Dar, în momentul când a ales să pună la dispoziția celui rău ceea ce primise de la Creator, omul a fost nevoit să accepte programul acestuia, iar în viziunea lui Satana, munca trebuia să fie istovitoare, cu rezultate slabe și cu sudoarea frunții.
Programul standard este de opt ore pe zi, dar sunt oameni care muncesc mult mai mult. Până când patronul cel rău, Diavolul, nu va dispărea, programul va fi istovitor și neplăcut. El a stricat mersul lucrurilor pe toată planeta.
De gândit astăzi:
Folosește puținul timp pe care îl ai și pentru familie, pentru relația ta cu Dumnezeu și vei vedea că, deși nu merităm, El binecuvântează munca noastră să fie nu doar suportabilă, ci și plăcută.