A opta minune

  Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul; de la El îmi vine ajutorul. Psalmii 62:1

  A opta minune este o expresie care s-a născut prin analogie cu cele șapte minuni ale lumii. Un anume Philon din Bizanţ, un inginer grec de la sfârșitul secolului al III-lea î.Hr., scria cu încântare despre locurile pe care le vizitase, întocmind o listă cu cele șapte lucrări arhitecturale, uimitoare prin frumusețea şi prin valoarea lor artistică – De septem mundi miraculis.

  Un secol mai târziu, Antipater din Sidon, poet grec, a scris o epigramă în care sunt menționate cele șapte minuni ale lumii. De atunci şi până astăzi, cele șapte minuni ale lumii au fost menționate în tot felul de documente şi au rămas în conștiința culturală a lumii ca dovezi ale unei civilizații antice excepționale. Expresia „a opta minune” se folosește astăzi pentru a face referire la orice altă realizare extraordinară a geniului şi a priceperii umane, fie că este vorba de construcții, de invenții, de opere de artă etc. Orice se remarcă prin unicitate sau contribuie în mod semnificativ la progresul civilizației umane se poate numi „a opta minune”, expresie cu valoare de superlativ. Prin urmare, monumentele Antichității rămân „Cele șapte minuni ale lumii”. Orice alte realizări memorabile ulterioare nu continuă numerotarea, ci pot fi numite folosind expresia „a opta minune”.

  Prin mintea fiecărui om care creează trece măcar o dată ideea de a realiza ceva care să cucerească lumea și care să obțină un titlu special.

  Chiar și cei mai mici inventatori caută recunoaștere cât mai largă. Oare de ce? De ce ne interesează atât de mult să fim recunoscuți, să ni se atribuie realizări notabile? Fiindcă există în noi acea nevoie de recunoaștere, de apreciere, pe care sperăm să o primim fără să o cerșim sau să o cumpărăm. Știai că există inventatori care nu au inventat nimic, dar au cumpărat dreptul de autor pe bani mulți? La ce folosește, în afara unui sentiment de mândrie bolnavă?

  De gândit astăzi:

  Dacă nu poți inventa ceva de recunoaștere mondială și dacă simți că nu ai încă proiectul unei minuni extraordinare, privește spre tine și vei înțelege că tu ai putea fi a opta minune, prin faptul că, dintr-un om simplu și slab, Mântuitorul poate face un biruitor mântuit. Ce poate fi mai uimitor decât rezultatul harului iertător al lui Dumnezeu în viața unui simplu om?

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....