Articolul precedentBroșa-minune
  Articolul următorCeva ce n-am mai văzut

  Opt tipuri de mamă

  Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi. Ioan 15:16

  Se știe preocuparea diverselor universități pentru a descoperi lucruri speciale ce ar putea conduce la formularea unor noi teorii în diferite domenii. Parentingul este mai nou un domeniu în vogă și se stabilesc multe concluzii. Un studiu realizat pe tipurile de părinte, în mod special mama, a concluzionat că există opt tipuri de mamă: perfecționista, altruista, ambițioasa, creativa, cercetătoarea, protectoarea, entuziasta și pacifista. Care dintre cele opt tipuri de mama este cea care ți-a dat ție viață și te-a crescut? Tu poți încerca să înțelegi acest lucru, fiindcă noi, în acest pretext de gândire, ne vom îndrepta doar spre un aspect: cum ne putem înțelege și ajuta părinții.

  Nu doar părinții au datoria de a înțelege ce personalitate are copilul lor, ci și copilul trebuie să înțeleagă de ce părintele lui procedează sau se comportă într-un anume fel.

  Indiferent din ce categorie ar face parte părinții noștri, trebuie să știm un lucru esențial: ei ne iubesc. Ne iubesc în felul lor, ne arată iubirea potrivit cu informațiile și cunoștințele pe care le au, își manifestă iubirea față de noi după modelul pe care l-au moștenit de la părinții lor, dar, mai presus de orice, ei sunt cei care ne pot iubi cel mai mult în această lume.

  Nu este o misiune foarte ușoară să fii părinte; ei nu învață undeva să fie părinți, ci devin odată cu creșterea noastră. Oricât s-ar lăuda cei care țin cursuri pe bani mulți, în afară de câteva informații aplicabile mai mult sau mai puțin, școala părinților este școala vieții.

  Un lucru foarte ciudat este că cei mai celebri „specialiști” în parenting sunt cei care nici măcar nu au copii, nici nu sunt căsătoriți.

  De gândit astăzi:

  Dintre toți psihologii din lume, cel mai bine ar putea să te înțeleagă mama ta și tatăl tău (excepție fac situațiile de boală a minții sau decădere morală). Tu poți face din ei cei mai buni părinți. Ei au în inima lor cea mai importantă materie de studiat pentru un părinte – iubirea. În rest, dacă vei vrea să vorbești cu ei, dacă le vei explica iar și iar, fără aroganță sau revoltă, ce visezi și ce ai dori, părinții tăi vor fi din ce în ce mai buni.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....