Articolul precedentPăpuși stricate
  Articolul următorImaginează-ți

  Opt piloni ai bucuriei

  Şi voi… bucurați-vă şi veseliți-vă în Domnul Dumnezeul vostru, căci El vă va da ploaie la vreme, vă va trimite ploaie timpurie şi târzie, ca odinioară. Ioel 2:23

  Mulți gânditori sunt preocupați de fericire și derivatele ei – bucuria, pacea, liniștea, mulțumirea. Între cei preocupați de subiect este și destul de celebrul Dalai Lama, liderul tibetan. Recent, Dalai Lama împreună cu un alt gânditor, Desmond Tutu, au definit opt piloni ai bucuriei: patru vin din minte (perspectivă, smerenie, umor și acceptare), iar patru vin din inimă (iertare, recunoștință, compasiune și generozitate). Meritul gânditorilor este acela că fac o sinteză și formulează în câteva concluzii, chiar în câteva cuvinte, realitatea posibilă.

  Preocuparea pentru fericire nu este o temă nouă sau doar o preocupare a gânditorilor din lume, ci a fost mereu o preocupare a lui Dumnezeu. În Sfânta Scriptură găsim nu doar concluzii, ci soluții, rețeta fericirii. Există o listă spusă chiar de către Mântuitorul în Evanghelia după Matei, capitolul 5. O parte dintre porunci prezintă condiții, căi spre fericire. Fiecare mesaj al Învățătorului era de fapt prezentarea unei căi pentru ca omul să poată fi fericit. El a stabilit ordinea priorităților și a lucrurilor cu adevărat esențiale pentru fericire; a oferit motive ce trebuie să fie la temelia fericirii noastre. El Se oferă pe Sine ca Lumina, Pacea, Apa Vie, Pâinea Vieții, Calea noastră și Ușa de intrare în Împărăția Lui. Ce altceva ar mai trebui și nu avem primit de la El și prin El? Doar cineva care fuge de fericire și care nu înțelege ce este ea ar putea căuta în altă parte. Nu e greșit să descoperim că și marii oameni sunt preocupați de aflarea fericirii; nu e nimic deplasat să facem propriile noastre descoperiri și concluzii, dar esențialul există: fericirea are strânsă legătură cu Dumnezeu. Prin puterile sau greșelile lui, un om poate fi euforic sau drogat; poate fi ignorant sau inconștient; poate fi naiv sau beat, dar fericit nu poate să fie decât lângă și cu ajutorul lui Dumnezeu.

  De gândit astăzi:

  Un adevăr foarte vechi spune că fericirea nu este un accident. Ea trebuie cultivată, udată, păzită și crescută ca o plantă. Nimic nu crește la întâmplare decât buruienile și uscăciunea. Pentru toate celelalte trebuie voință, rugăciune și putere. Dacă te simți fericit, prețuiește acest lucru și veghează la păstrarea lui; dacă te simți nefericit, caută direcția care duce spre Dumnezeu. Dacă te vei îndrepta spre El, în mod sigur te vei îndrepta spre fericire.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....