Articolul precedentMoașele evreice
  Articolul următorCum ar fi dacă…

  Doar opt

  Neamuri vor umbla în lumina ta şi împărați în strălucirea razelor tale. Isaia 60:3

  O decapotabilă Ferrari construită în doar opt exemplare a fost vândută pentru o sumă de câteva milioane de dolari, iar prețul acestor mașini este în creștere an de an.

  Un Ferrari 250 GT LWB California Spider Competizione by Scaglietti a fost vândut la licitația organizată de casa RM Sotheby’s din New York. Actualul proprietar a scos din buzunar pentru a avea o astfel de bijuterie 17 990 000 de dolari! Dificultatea pentru doritorii de astfel de mașini este să poți fi între cei care capătă dreptul să liciteze, nu doar să aibă suma enormă în sine. Orice poartă eticheta „serie limitată” este foarte scump. În orice domeniu de interes s-au inventat serii limitate: la mașini, la haine, la electrocasnice, la dispozitive telefonice și la orice poate avea nevoie omul. Dacă un producător știe să dea măcar impresia că ceva anume nu au toți, ci doar tu, care, prin posibilitățile tale, ești special, atunci succesul este garantat. Nouă, oamenilor, ne place să ne considerăm deasupra tuturor, sau cel puțin în grupul celor din față, în ceea ce se numește elită. Biblia și Dumnezeu nu se pronunță împotriva dezvoltării personale sau a ocupării unei poziții de răspundere în lume ori în biserică. Ceea ce trebuie să știm însă este că felul în care noi definim termenii diferă de modul în care o face Dumnezeu. Israeliții, spre exemplu, aveau niște lucruri care îi făceau unici, chiar deasupra tuturor. Aveau un set de legi foarte complet, nu doar în domeniul religios, ci și sanitar, civil, de război, de creștere a copiilor, de protecție socială etc.

  Israeliții aveau un simbol al legământului dintre Dumnezeu și oameni – chivotul. Aveau aceste lucruri speciale nu pentru mândria lor ca popor, ci pentru că Dumnezeu dorea ca prin ei să Își apropie pe toate neamurile; ei erau meniți să fie lumină în lume. Prin ei, neamurile trebuiau să vadă calea spre mântuire. Dar israeliții s-au mulțumit să fie mândri și nepăsători.

  De gândit astăzi:

  Privește în viața ta și vezi ce te face să fii și să te simți special. Ce ai primit de la Dumnezeu ca daruri ale tale unice? Să știi că tot ce te face special îți este dăruit pentru ca, prin tine, ceilalți să găsească mai ușor drumul spre Dumnezeu. Nu te considera serie limitată și nu te mândri cu ceea ce ai primit!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...