Articolul precedentIncendiile
  Articolul următorVrei să fii liber?

  Cea mai tânără bătrână

  Fiule, ia aminte la cuvintele mele, pleacă-ți urechea la vorbele mele! Să nu se depărteze cuvintele acestea de ochii tăi, păstrează-le în fundul inimii tale! Căci ele sunt viață pentru cei ce le găsesc şi sănătate pentru tot trupul lor. Proverbele 4:20-22

  O fetiță de doar opt ani a murit de bătrânețe după ce a fost diag­nosticată cu progerie, o boală extrem de rară. Anna Sakidon, o fetiță de doar opt ani din Ucraina, a murit de progerie, boala care afectează doar 160 de persoane din întreaga lume. Deși fetița împlinise opt ani cu o lună înainte, vârsta ei biologică era de 80, conform medicilor care au îngrijit-o. Pielea, celulele, organele arătau exact ca la o persoană de optzeci de ani. Medicina încă nu are o teorie finală mulțumitoare, prin care să-și explice cum se întâmplă, de ce și mai ales cum ar putea fi oprit acest proces de îmbătrânire atât de rapidă.

  Există o vorbă care spune că unii oameni trăiesc într-o zi cât alții în șapte ani sau o variantă la fel de uzitată, care zice despre un copil că a crescut într-un an cât alții în șapte.

  Când l-a creat pe om, planul lui Dumnezeu era ca acesta să trăiască veșnic. Omul a fost proiectat să poată trăi nelimitat, dar era alegerea lui dacă acest lucru se întâmpla. Nu era o obligație, ci o decizie permanentă. Posibilitatea alegerii se materializa în fața pomului oprit. Acolo, omul decidea dacă vrea să fie veșnic sau muritor. Din nefericire, o decizie de asemenea importanță a fost tratată foarte superficial de primii oameni; ei au ales moartea, crezând că e o glumă; doar o găselniță a lui Dumnezeu de a-i ține departe de nivelul următor. Din clipa în care au mâncat din pomul oprit, a început un proces numit moarte. Gradul și viteza de degradare a omului s-au tot mărit, astfel că, față de Adam, care a ajuns în final la peste 900 de ani, omul de astăzi se sfârșește în mult mai puțin de o sută, iar unii, chiar după câteva clipe.

  Păcatul nu este o boală doar a spiritului; nu are doar valențe religioase. Păcatul este o boală a gândirii, a fizicului, a relațiilor și a emoțiilor noastre. Păcatul distruge tot. Ceea ce poate face omul este să încetinească și să oprească evoluția bolii prin tratamentul special al legăturii cu Dumnezeu.

  De gândit astăzi:

  Leacul pentru păcat este doar sângele Mântuitorului. Păcatul poate fi curățat doar de prezența Duhului lui Dumnezeu în noi. Dar trebuie să acceptăm să ne golească de păcat; Dumnezeu și Diavolul nu pot locui împreună. Aici este alegerea noastră!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...