Articolul precedentPuterea limbii
  Articolul următorHarul meu îți este de ajuns!

  Cele opt principii ale succesului

  Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulțumiri. Filipeni 4:6

  Autorul Napoleon Hill, unul dintre căutătorii secretelor vieții reușite, este interesat în lucrările lui de dezvoltarea personală și educarea comportamentului. Între ideile interesante formulate de el, se află și cele opt principii ale succesului. A scris și o carte cu acest titlu, pe care o puteți găsi în librării sau pe internet.

  Nu vom dezbate aceste opt teze, ci ne vom întreba următorul lucru: De ce suntem noi, oamenii, atât de interesați de succes și, mai ales, ce este succesul?

  În primul rând, trebuie să știm că așa am fost creați, pentru a avea succes. Tatăl nostru ceresc nu a prevăzut pentru noi o viață de eșec și mediocritate. În multe mesaje biblice găsim ideea creșterii până la statura cea mai înaltă, ideea dezvoltării intelectuale și a perfecționării capacităților noastre, precum și a calității lucrului pe care îl facem în orice domeniu. Tot ce faci să faci ca pentru Domnul, tot ce faci să faci cu toată puterea ta. Îți spun ceva aceste expresii? Este foarte clar că Dumnezeu ne vrea niște oameni de succes. Felul în care definim noi succesul poate să fie diferit de al Creatorului nostru. Pentru El, a avea succes include fericirea noastră, dar și binele celorlalți. Nu există succes bazat pe dărâmarea cuiva sau pe prejudicierea fericirii altcuiva. Noi măsurăm succesul în comparație cu insuccesul celui de lângă noi. Am ajuns până acolo încât considerăm succes chiar și eșecurile, dacă sunt cu ceva mai mici decât ale altora. Numim succes dacă am trecut clasa, nu dacă am terminat cu nota maximă.

  Ceea ce avem noi de făcut este să redefinim termenii. Cele mai complete și mai corecte definiții sunt în Cuvântul lui Dumnezeu, deși s-ar putea să pară cam învechit. Dacă un principiu era valabil cu câteva mii de ani în urmă și se dovedește valabil și acum, acel principiu chiar este neprețuit.

  În fiecare istorie relatată în Biblie găsim principii; trebuie doar să nu citim cu sentimentul datoriei, ci liniștiți și atenți. Atunci vom vedea cum strălucesc asemenea perlelor toate secretele adevăratului succes.

  De gândit astăzi:

  Lasă-L pe Dumnezeu să te facă un om de succes. Dacă face El acest lucru, vei simți și fericire în reușitele tale. În plus, îi vei vedea și pe alții reușind lângă tine.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....