Se deschide la opt

Voi să slujiți Domnului Dumnezeului vostru, şi El vă va binecuvânta pâinea şi apele şi va depărta boala din mijlocul tău. Exodul 23:25

Ora opt este în cea mai mare parte a țărilor lumii ora la care începe programul zilnic; la opt se deschid birourile, magazinele și școlile. De la această oră, totul devine oficial, fiindcă, în multe cazuri, angajații firmelor, ai magazinelor și chiar ai școlilor trebuie să fie prezenți cu mai mult timp înainte. Pentru ca un magazin să se deschidă la ora opt, trebuie ca cineva să se sacrifice și să fie acolo mai devreme. Într-o mulțime de domenii există o parte vizibilă a lucrurilor și a acțiunilor și o parte nevăzută, desfășurată în culise. Dacă totul este bine organizat, cei care privesc din exterior nu trebuie să observe lucrul din culise; cu cât se vede mai puțin, cu atât profesionalismul este mai înalt. În familie, trăim uneori experiența beneficiului, fără să știm ce efort s-a petrecut în culise. Noi ne trezim dimineața să plecăm la școală și găsim ceaiul făcut, cerealele pregătite lângă paharul cu lapte și uneori mașina încălzită. De multe ori, nici nu observăm. Aflăm câteodată, dacă părinții nu pot face pregătirile discrete, și ne mirăm foarte tare; noi credeam că focul în centrală se face singur și că legumele vin în frigider așa, de la sine. Când mai creștem, realizăm că încet, încet, și noi devenim oamenii din culise pentru ca alții, mai mici sau mai slabi, să se bucure de normalitate. Când începe viața și programul oficial, putem fi siguri de un lucru: cineva s-a sacrificat, s-a trezit mai devreme și, indiferent dacă îl vedem sau nu, ne așteaptă.

Când omul s-a trezit la viață, a realizat că Cineva se „trezise” mai devreme și pregătise totul. Erau pregătite grădina, aleile, izvorul, muzica păsărelelor și frumusețea întregului decor.

De atunci și până acum, în fiecare zi, Dumnezeu face același lucru pentru noi. O face atât de discret și atât de bine, încât nici măcar nu observăm dacă trăim nepăsători.

Programul nostru poate să înceapă în fiecare zi pentru că El nu doarme niciodată și pentru că are în lume, pentru noi, multe ajutoare în persoana celor dragi ai noștri.

De gândit astăzi:

Poate că acum ești între cei care sunt slujiți de părinți, de frații sau surorile mai mari. Dacă vrei să le fie mai ușor, alege să te trezești și tu uneori mai devreme și să pregătești ceva frumos pentru ei.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor