Articolul precedentCum este credința ta?
  Articolul următorNeputințe binecuvântate!

  Se deschide la opt

  Voi să slujiți Domnului Dumnezeului vostru, şi El vă va binecuvânta pâinea şi apele şi va depărta boala din mijlocul tău. Exodul 23:25

  Ora opt este în cea mai mare parte a țărilor lumii ora la care începe programul zilnic; la opt se deschid birourile, magazinele și școlile. De la această oră, totul devine oficial, fiindcă, în multe cazuri, angajații firmelor, ai magazinelor și chiar ai școlilor trebuie să fie prezenți cu mai mult timp înainte. Pentru ca un magazin să se deschidă la ora opt, trebuie ca cineva să se sacrifice și să fie acolo mai devreme. Într-o mulțime de domenii există o parte vizibilă a lucrurilor și a acțiunilor și o parte nevăzută, desfășurată în culise. Dacă totul este bine organizat, cei care privesc din exterior nu trebuie să observe lucrul din culise; cu cât se vede mai puțin, cu atât profesionalismul este mai înalt. În familie, trăim uneori experiența beneficiului, fără să știm ce efort s-a petrecut în culise. Noi ne trezim dimineața să plecăm la școală și găsim ceaiul făcut, cerealele pregătite lângă paharul cu lapte și uneori mașina încălzită. De multe ori, nici nu observăm. Aflăm câteodată, dacă părinții nu pot face pregătirile discrete, și ne mirăm foarte tare; noi credeam că focul în centrală se face singur și că legumele vin în frigider așa, de la sine. Când mai creștem, realizăm că încet, încet, și noi devenim oamenii din culise pentru ca alții, mai mici sau mai slabi, să se bucure de normalitate. Când începe viața și programul oficial, putem fi siguri de un lucru: cineva s-a sacrificat, s-a trezit mai devreme și, indiferent dacă îl vedem sau nu, ne așteaptă.

  Când omul s-a trezit la viață, a realizat că Cineva se „trezise” mai devreme și pregătise totul. Erau pregătite grădina, aleile, izvorul, muzica păsărelelor și frumusețea întregului decor.

  De atunci și până acum, în fiecare zi, Dumnezeu face același lucru pentru noi. O face atât de discret și atât de bine, încât nici măcar nu observăm dacă trăim nepăsători.

  Programul nostru poate să înceapă în fiecare zi pentru că El nu doarme niciodată și pentru că are în lume, pentru noi, multe ajutoare în persoana celor dragi ai noștri.

  De gândit astăzi:

  Poate că acum ești între cei care sunt slujiți de părinți, de frații sau surorile mai mari. Dacă vrei să le fie mai ușor, alege să te trezești și tu uneori mai devreme și să pregătești ceva frumos pentru ei.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...