Articolul precedentTu ești lucrarea lui Dumnezeu
  Articolul următorDe Mână cu Dumnezeu

  Mai scurtă cu opt ani

  M-a scos din groapa pieirii…, mi-a pus picioarele pe stâncă şi mi-a întărit pașii. Psalmii 40:2

  Prea multe kilograme în plus scurtează viața cu până la opt ani. Obezitatea și obezitatea severă pot scurta cu opt ani speranța de viață și cu până la 19 ani perioada în care sănătatea este bună, susține un studiu încheiat recent, condus de profesorul Steven Grover, de la Universitatea McGill (Montreal), și publicat în revista The Lancet Diabetes & Endocrinology. Cercetarea este rezultatul unei modelări matematice, pornind de la o vastă bază de date americane („NHANES”), care conține datele a mii de adulți, cu vârsta cuprinsă între 20 și 79 de ani. Rezultatele sunt clare: dacă o persoană este supraponderală de tânără, impactul asupra sănătății sale va fi mai important.

  E adevărat că reducerea obezității, de la un punct înainte, nu mai poate fi realizată doar prin voința și efortul celui în cauză; este nevoie de asistență specializată pe mai multe planuri, inclusiv consiliere psihologică. Este destul de cunoscut faptul că, atunci când un om consumă în exces și necontrolat prea multă mâncare, este semnul că în acest fel își caută rezolvare la probleme de ordin emoțional, stres etc.

  Biblia face foarte des recomandări în privința modului echilibrat de viață. Există și o soluție metaforică, dar grăitoare: „Când stai la masa celor bogați, pune-ți un cuțit în gât”, adică înfrânează pofta care te mână.

  La exces greu de controlat se ajunge treptat și de cele mai multe ori din cauza ideii că puțin nu face rău. Pașii mici sunt cei care ne conduc spre o vale din care este foarte greu să revenim. Pentru coborâre și decădere nu e nevoie de niciun efort, ci doar de delăsare. În schimb, orice pas făcut spre revenire cere muncă înzecită și perseverență. Niciuna dintre acestea nu sunt în firea noastră, așadar, este nevoie să le primim, cerându-le de Sus.

  De gândit astăzi:

  Nu există un punct prea jos din care puterea lui Dumnezeu să nu ne poată ridica; El promite și credință pentru cel îndoit, și ajutor pentru cel slab. Rugăciunea este ușa prin care El poate interveni în viața noastră.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...