Cei opt magnifici

Cei ce vă temeți de Domnul, încredeți-vă în Domnul. El este ajutorul şi scutul lor. Psalmii 115:11

Știi cumva cine sunt următorii opt oameni? Raymond Kopa, Luis Suarez, Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Ronaldo, Zinedine Zidane, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo. În istoria de 64 de ani a Premiului Balonul de Aur, acordat de France Football, doar opt staruri au parcurs cele trei trepte ale podiumului! Lionel Messi a devenit lider absolut, cu șase trofee Balonul de Aur. Marele său rival, Cristiano Ronaldo, s-a clasat acum, pentru prima dată, pe ultima poziție în Top 3. Cu această ocazie, CR7 a intrat într-un clasament select! A devenit membru în clubul vedetelor care au câștigat Balonul de Aur, Argint și Bronz! Pentru mulți oameni, premiile sunt ceva ce ți se întâmplă o dată în viață. Există și campioni care nu se opresc după prima victorie; pentru ei, un premiu este ca un fel de pretext de a continua. Mulți dintre cei ce dețin astfel de trofee văd în spatele fiecăruia lupta, efortul, adversarul, tensiunile care au contribuit la obținerea titlului respectiv. Niciun trofeu nu este tratat cu indiferență; fiecare ascunde în el o poveste, o experiență semnificativă. Uneori chiar cele mai mici premii pot avea semnificații colosale.

Trofeele nu sunt altceva decât niște repere, niște mărturii că, la un moment dat, s-a putut, că atunci nu te-ai dat bătut și speranța s-a împlinit.

Și în lupta noastră spirituală obținem trofee. Există anumite lucruri, cuvinte, simboluri care ne amintesc de clipe grele sau de situații frământate, din care am ieșit mai întăriți și mai aproape de Dumnezeu. Dacă nu ne luăm astfel de amintiri și pietre de aducere-aminte, ne este mai greu să rezistăm la următoarea probă. Tot ce ne poate spune că am mai trecut prin ceva și că, deși părea întunecime totală, totuși Mântuitorul era acolo și liniștea valurile, trebuie pus deoparte și păstrat în vitrina inimii. Trebuie să vedem acel semn zi de zi.

De gândit astăzi:

Gândește-te la ultimele dificultăți și lupte prin care ai trecut; amintește-ți ce te-a marcat, ce ți-a reaprins speranța. Găsește ceva simbolic legat de cele mai puternice experiențe ale tale și fă un fel de vitrină cu trofee. Fă o listă cu textele biblice care te-au ajutat atunci și pune la îndemână aceste lucruri prețioase. Întoarce-te din timp în timp și împrospătează-ți memoria cu privire la biruințele avute!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor