Articolul precedentO apreciere prețioasă
  Articolul următorPuternic datorită Lui

  Cei opt magnifici

  Cei ce vă temeți de Domnul, încredeți-vă în Domnul. El este ajutorul şi scutul lor. Psalmii 115:11

  Știi cumva cine sunt următorii opt oameni? Raymond Kopa, Luis Suarez, Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Ronaldo, Zinedine Zidane, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo. În istoria de 64 de ani a Premiului Balonul de Aur, acordat de France Football, doar opt staruri au parcurs cele trei trepte ale podiumului! Lionel Messi a devenit lider absolut, cu șase trofee Balonul de Aur. Marele său rival, Cristiano Ronaldo, s-a clasat acum, pentru prima dată, pe ultima poziție în Top 3. Cu această ocazie, CR7 a intrat într-un clasament select! A devenit membru în clubul vedetelor care au câștigat Balonul de Aur, Argint și Bronz! Pentru mulți oameni, premiile sunt ceva ce ți se întâmplă o dată în viață. Există și campioni care nu se opresc după prima victorie; pentru ei, un premiu este ca un fel de pretext de a continua. Mulți dintre cei ce dețin astfel de trofee văd în spatele fiecăruia lupta, efortul, adversarul, tensiunile care au contribuit la obținerea titlului respectiv. Niciun trofeu nu este tratat cu indiferență; fiecare ascunde în el o poveste, o experiență semnificativă. Uneori chiar cele mai mici premii pot avea semnificații colosale.

  Trofeele nu sunt altceva decât niște repere, niște mărturii că, la un moment dat, s-a putut, că atunci nu te-ai dat bătut și speranța s-a împlinit.

  Și în lupta noastră spirituală obținem trofee. Există anumite lucruri, cuvinte, simboluri care ne amintesc de clipe grele sau de situații frământate, din care am ieșit mai întăriți și mai aproape de Dumnezeu. Dacă nu ne luăm astfel de amintiri și pietre de aducere-aminte, ne este mai greu să rezistăm la următoarea probă. Tot ce ne poate spune că am mai trecut prin ceva și că, deși părea întunecime totală, totuși Mântuitorul era acolo și liniștea valurile, trebuie pus deoparte și păstrat în vitrina inimii. Trebuie să vedem acel semn zi de zi.

  De gândit astăzi:

  Gândește-te la ultimele dificultăți și lupte prin care ai trecut; amintește-ți ce te-a marcat, ce ți-a reaprins speranța. Găsește ceva simbolic legat de cele mai puternice experiențe ale tale și fă un fel de vitrină cu trofee. Fă o listă cu textele biblice care te-au ajutat atunci și pune la îndemână aceste lucruri prețioase. Întoarce-te din timp în timp și împrospătează-ți memoria cu privire la biruințele avute!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...