Articolul precedentMutarea celor douăsprezece
  Articolul următor„O mână de ajutor”

  Regele optimilor

  Îmi ridic ochii spre munți… De unde-mi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. Psalmii 121:1,2

  Între genialii compozitori ai umanității se află și Niccolo Paganini, celebru pentru virtuozitatea lui la vioară și pentru operele destinate acestui rege al instrumentelor. Partiturile lui Paganini conțin cele mai multe optimi din operele muzicale cunoscute. Una dintre cele mai interesante experiențe ale lui Paganini este legată de un concert. În timp ce cânta la vioară, una dintre coarde s-a rupt, dar el a reușit să ducă partitura mai departe cu doar trei coarde. Însă, cum lucrurile nu se opresc niciodată acolo unde credem, după puțin timp, s-a rupt și a doua coardă, apoi și a treia. În mod normal, toată lumea se aștepta ca el să abandoneze și să oprească piesa. El a continuat ca și cum nu s-a întâmplat nimic, ba chiar, au declarat martorii, concertul a devenit extraordinar. Din cauza acestor povești despre el și despre modul cum cânta la vioară, oamenii au început să spună că are un pact cu Diavolul, iar acesta îl ajută să fie atât de bun.

  Bineînțeles că nimeni nu a demonstrat vreun zvon, dar prejudecățile au rămas.

  Dincolo însă de zvonuri și povești mai mult sau mai puțin exagerate, ceea ce a recunoscut toată lumea este talentul lui. A fi în stare să cânți doar cu o singură coardă o operă complexă nu este un lucru oarecare. Practic, orice instrument devenea inegalabil în mâna lui.

  Într-un fel, și omul este ca o vioară; în mâinile unui maestru priceput poate oferi cel mai frumos concert, așa cum în mâna unui instrumentist de rând poate deveni un dezastru, mai ales în situații de criză.

  În realitate, fiecare om are potențial pentru ceva extraordinar; depinde cine valorifică ceea ce este dăruit cuiva. Uneori lucrează Dumnezeu în mod direct la valorificarea noastră, alteori El așază lângă noi persoane care se pricep să pună în valoare potențialul nostru; sunt cei pentru care trebuie să fim recunoscători.

  De gândit astăzi:

  Chiar și atunci când crezi că tot ce a fost mai rău s-a întâmplat și că nimic nu mai poate fi salvat, să nu uiți că în mâna cea bună a lui Dumnezeu, viața ta poate redeveni o capodoperă.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....