Articolul precedentÎmpăratul vine
  Articolul următorLift-up

  Planeta descalificată

  Și făgăduința pe care ne-a făcut-o El este aceasta: viața veșnică. 1 Ioan 2:25

  Crema astronomiei mondiale, reunite la Praga în cadrul Congresului Internațional Astronomic, a aprobat o nouă definiție a planetelor, conform căreia Pluto nu mai este considerată planetă, fiind trecută oficial ca „planeta pitică”, unul dintre cele câteva obiecte cosmice de acest fel aflate în Centura Kuiper de la marginea sistemului solar. După o săptămână întreagă de dezbateri, comunitatea astronomilor a convenit să-i retragă lui Pluto statutul de planetă, pe care-l deținea de la descoperirea sa, în 1930, și, în același timp, oamenii de știință au reușit să se pună de acord asupra unei singure definiții a planetelor. În urma acestei decizii, sistemul nostru solar rămâne cu opt planete – Mercur, Venus, Terra, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun. Pluto nu îndeplinește condițiile noii definiții a planetelor – corpuri cerești care evoluează pe o orbită în jurul unei stele și au o masă suficient de mare pentru ca propria gravitație să o modeleze într-o formă sferică și să atragă toate corpurile cerești de dimensiuni mici din apropiere, curățând astfel spațiul din jurul orbitei lor. Pare și interesant, dar și destul de comic: omul, un fir de praf din universul infinit, consideră că el are autoritatea de a decide ce este și ce nu este prin cosmos. Noi abia am reușit să trecem bariera orbitei globului pământesc și deja ne considerăm decidenții galaxiei, cel puțin. Ne pregătim să cucerim spațiul și să-l populăm. Și oare ce ar fi dacă omul ar ajunge pe Marte sau pe oricare planetă, ca să construiască un loc pentru a se muta acolo? Este ușor de intuit: în foarte puțin timp, ar strica totul, din toate punctele de vedere. Când ne mutăm undeva, noi ducem tot bagajul nostru de apucături și idei, cu defecte și intenții distructive. Dovada este că tot ce am cucerit am distrus și am transformat în moarte.

  De gândit astăzi:

  Biblia vorbește doar despre o refacere și o curățire totală a Pământului pe care stăm. Aici este casa noastră și aici va fi pe veșnicie după ce Dumnezeu va reface din temelii totul; va fi un pământ nou și un cer nou. Până și atmosfera planetei va fi refăcută și purificată. Atât de profunde sunt stricăciunile păcatului, încât, după o pauză de o mie de ani, acest cămin al nostru va fi topit și returnat; cei salvați se vor întoarce în Edenul refăcut, pentru a nu-l mai părăsi niciodată. Pregătirile se fac acum.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Salvat de la înec

  Pe măsură ce te scufunzi în adevărul lui Dumnezeu - Biblia - începi să gândești diferit. Dumnezeu lucrează în interiorul tău. Urăști păcatul. Cauți binele. Și lucrul acesta începe să se arate în modul în care acționezi.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...