Articolul precedentCântă cântări de laudă
  Articolul următorFratele mai mare

  Simfonia a noua. Ce auzi când nu auzi?

  Căci Domnul este bun; bunătatea Lui ține în veci și credincioșia Lui, din neam în neam. Psalmii 100:5

  Oda bucuriei, cunoscută și ca simfonia a noua, este una dintre cele mai renumite compoziții ale lui Ludwig van Beethoven. Mai este renumită și pentru grandiosul final coral pe versurile poetului Friedrich Schiller. Această simfonie, care a avut premiera în 1827, este actualul imn oficial al Uniunii Europene. Beethoven, fiind surd atunci când a scris simfonia, a avut nevoie de o putere mare de spiritualizare pentru a fi sigur de frumusețea simfoniei lui.

  La premieră, publicul aplauda. Unii plângeau, alții jubilau. Toți aruncau pălăriile și batistele. Cu toții erau exaltați. Unii spuseseră că au primit în dar de la Dumnezeu un erou muzical pe care-l vor respecta mereu, alții râdeau sau se bucurau printre lacrimi de fericire, aplaudând apăsat. Apoi tot publicul îl ovaționa pe compozitor. Toți l-au aclamat și l-au lăudat. La final, au pornit cinci salve de zgomote cauzate de faptul că mulțimea tropăia de cinci ori. Toată sala răsuna de aplauze și urale. Toți ridicau mâinile și aplaudau. Contralto-ul Caroline Unger i-a arătat lui Beethoven mulțimea, întrucât Beethoven privea doar spre cântăreți și nu vedea gesturile publicului.

  A rămas înmărmurit când a văzut entuziasmul, a înțeles atunci că scrisese opera vieții lui.

  În mare măsură, noi toți semănăm cu Beethoven, suntem inconștienți de ceea ce nu putem auzi, vedea sau palpa cu simțurile noastre. Noi facem gesturi, dar nu le vedem efectele; acțiunile noastre determină niște rezultate, dar, de cele mai multe ori, noi nu le cunoaștem. Lucrăm sau spunem ceva și nu putem intui ce rezultat va produce.

  Însă ar fi interesant să știm că orice lucru, mare sau mic, orice cuvânt și orice gând chiar au efecte colosale și sunt în totalitate vizibile, cunoscute de către Dumnezeu. În ceruri, în cărțile de aducere-aminte, totul este înregistrat; nicio faptă bună, niciun efort sau sacrificiu nu este trecut cu vederea. Totul este notat și va primi răsplata.

  De gândit astăzi:

  Nu te descuraja și nu renunța dacă nu vezi întotdeauna rodul slujirii tale sincere și discrete; nu intra în panică dacă pe rețelele de socializare nu sunt promovate fapte și inițiative bune, ci foarte multe gunoaie și lucruri negative. Dumnezeu știe totul; El contează pentru noi.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....