Nouă leproși nerecunoscători

  Domnul este bun față de toți și îndurările Lui se întind peste toate lucrările Lui. Psalmii 145:9

  Lepra era în trecut cea mai îngrozitoare boală. Pentru că nu avea leac și era destul de inexplicabilă, era considerată pedeapsa lui Dumnezeu pentru păcătoși. În fapt, cel mai apăsător lucru era tocmai sentimentul că ești pedepsit de un Dumnezeu de la care ai fi așteptat iubire și iertare. Cum să ceri ajutor unui Dumnezeu care te-a lovit cu o asemenea pedeapsă? În general, cine era lovit de lepră se considera pierdut din toate punctele de vedere, aștepta doar moartea. Moartea era cea mai mare izbăvire. Familia te abandona sau era obligată să o facă, Dumnezeu părea că te lovea cumplit, deci ce putea fi mai rău decât atât? Într-o zi, zece leproși L-au văzut pe Isus. Auziseră că El vindecase pe mulți și că i-a și iertat de păcatele lor. Poate că disperarea sau poate că speranța i-a făcut să acționeze neașteptat și interzis. Au venit și s-au apropiat de Mântuitorul. Spre mirarea lor, dar și a mulțimii speriate, El nu a fugit de ei, ci, dimpotrivă, S-a apropiat și, fără să aștepte prea multe rugăminți, i-a trimis să se arate preoților, promițându-le că se vor vindeca. Ei nu aveau nimic de pierdut; au plecat și, pe drum, au fost vindecați. Zece oameni născuți din nou. Acum își puteau începe viața, la care nu mai sperau de mult. Unul dintre ei, văzând ce i s-a întâmplat, a simțit că vrea să-L mai vadă o dată pe Cel ce l-a vindecat și s-a întors să-I mulțumească. Doar atât putea face. Întrebarea tuturor a fost aceasta: „Nu erau zece? Ceilalți nouă unde sunt?” Recunoștința este specifică oamenilor de caracter. El știa că fusese făcută o minune pe care nu a meritat-o absolut deloc. În afară de recunoștință, mai avea un motiv: Învățătorul acela avea mai mult de spus și de oferit pentru inima lui. Corpul lui fusese vindecat, dar sufletul său era însetat după o eliberare de povara păcatului. A primit această eliberare mântuitoare pe deplin.

  De gândit astăzi:

  Dacă primim un dar și ne considerăm îndreptățiți, merituoși, vom face cea mai mare greșeală – vom uita să fim recunoscători. Dar cea mai importantă parte a unui dar este recunoștința. Ea este mai prețioasă decât cadoul în sine. Cel care îți oferă ceva tânjește să știe că ți-a plăcut, că ai apreciat gestul și că ți-a dat o clipă de fericire. Abia atunci vei fi primit darul pe deplin.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Salvat de la înec

  Pe măsură ce te scufunzi în adevărul lui Dumnezeu - Biblia - începi să gândești diferit. Dumnezeu lucrează în interiorul tău. Urăști păcatul. Cauți binele. Și lucrul acesta începe să se arate în modul în care acționezi.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...