Articolul precedent„Să nu neglijăm…”
  Articolul următorDrept cadou… o moarte!

  Clasa bobocilor

  Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de rușine pe cele tari. 1 Corinteni 1:27

  Începutul liceului este ca un fel de eliberare; parcă trecem la alt statut. Pentru cei mai mici decât noi părem a fi deja adulți stăpâni pe viața proprie, pentru cei mai mari suntem doar niște „boboci”, adică începători. Durează un an întreg până când statutul de boboc poate fi lepădat, fiindcă au sosit alții la rând și îl vor purta la rândul lor. Toată viața noastră fugim și facem eforturi să scăpăm de ipostaza de „boboc”. În timpul școlii, în timpul facultății, în timpul rezidențiatului și apoi la fiecare nivel din firma în care lucrăm. Societatea toată parcă are o preferință, o fixație – să dea cuiva statutul de începător, fără experiență, inferior.

  Până și în domeniul religios există ranguri (spre exemplu, la mânăstiri, trebuie să pornești de la umilință până la rangul de călugăr, apoi stareț).

  Din fericire, în societatea unde Dumnezeu stabilește organizarea, statutul de începător este cel mai apreciat. Biblia îi laudă de foarte multe ori pe copii și pe cei umili; este foarte apreciată dragostea de începător și zelul începătorului; cei mai vechi în credință sunt trimiși la cei mai noi, ca să învețe entuziasm și slujire. Nu e de mirare că mulți oameni nu apreciază ideea de comunitate creștină, de familie creștină. Într-o astfel de comunitate, nu te poți da mare cu vechimea și rangul tău; nu folosește la nimic să te declari șef sau expert, tot mai de folos este să te comporți ca un ucenic începător.

  Nu este vorba de rang, ci de atitudine. Dumnezeu vrea să creștem în credință, vrea să ne îmbogățim experiența spirituală, dar vrea să păstrăm inocența, entuziasmul și trăirea de la început. El vrea să ne comportăm la sfârșitul facultății ca și cum acum începem liceul credinței. Față de sfințenia Lui, niciun om nu se poate da drept expert; prin urmare, vom fi mereu niște boboci, ceea ce nu-i deloc rău, dimpotrivă.

  De gândit astăzi:

  Credința proaspătă și neprefăcută valorează mult mai mult pentru Dumnezeul nostru decât performanțele spirituale pe care le-am putea folosi drept laudă. Ceea ce putem realiza prin dependență de El va fi cu mult mai special și mai valoros decât obținerea unor diplome de fosilă spirituală. Cel mai bun model este un copil. Dacă vom accepta să învățăm de la copii, vom ști care este secretul unui boboc împlinit și fericit. Tatăl nostru nu vrea să ne umilească, ci să ne ajute să creștem cu adevărat.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...