Articolul precedentFrunze de toamnă
  Articolul următorHarul Lui e suficient

  Cel mai mic cutremur

  Poporul Meu va locui în locuința păcii, în case fără grijă și în locuințe liniștite. Isaia 32:18

  Gradele de măsurare a cutremurelor sunt raportate pe o scală (scară). Scara Richter a fost imaginată în 1935 de Charles Richter și Beno Gutenberg, de la California Institute of Technology, pentru a măsura puterea unui cutremur. Este o scară logaritmică, pentru că magnitudinea, după Richter, corespunde logaritmului măsurării amplitudinii undelor de volum la 100 km de epicentru și este gradată de la 1 la 9. De obicei, intensitatea cutremurelor nu se exprimă în numere întregi, ci în numere fracționare.

  Cutremurele s-au manifestat în toată istoria omenirii. Pentru unii interpreți religioși, ele sunt pedeapsa lui Dumnezeu; pentru cercetătorii științifici, sunt fenomene naturale explicabile și puțin previzibile. Se fac statistici, înregistrări, măsurători și analize. Se încearcă o corelare a fenomenelor anterioare unui cutremur cu timpul de producere efectivă. Pe baza unor analize, omul crede că va ajunge în stare să prevadă un cutremur cu suficient de mult timp înainte de a se produce. Scopul, evident, este să avem timp suficient să ieșim din casă ori să ne adăpostim. Până acum, progresul nu este prea încurajator. În continuare, cutremure foarte puternice ne iau prin surprindere și noi reușim doar să intuim că după șocul principal urmează și niște replici. Dacă rămâi în viață, trebuie să cauți măcar atunci adăpost, care, de preferință, este cel mai deschis loc posibil, în câmp. Interesant e faptul că cel mai bun adăpost este să fii afară, fără nimic deasupra capului, adică să ai doar cerul deasupra.

  Din salvarea în timp de cutremur putem învăța ceva pe plan spiritual: adăposturile, oricât de bine proiectate ar fi, tot se pot dărâma, dar, atunci când te adăpostești sub Cer, nu ai motive de teamă. În viața noastră, rareori putem prevedea crizele și problemele. De obicei ne trezim în plin dezastru, nici nu știm cum s-a întâmplat. Scăparea vine atunci de la Cel ce stă deasupra noastră.

  De gândit astăzi:

  Indiferent cât de mari sau mici vor fi cutremurele din viața ta, amintește-ți că cea mai sigură salvare este deasupra ta. Apelează din prima la Dumnezeu, nu te adăposti sub umbrele create de oameni, oricât de multă încredere ți-ar transmite ei. Dumnezeu este un adăpost de neclintit, sub aripile Lui este viață și scăpare. În plus, El este chiar lângă noi, nu trebuie să vină de departe.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...