Linia de nouă metri

  Nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare… nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos. Romani 8:38,39

  Pentru a se desfășura sub control, toate sporturile au un set de reguli și delimitări. Toate liniile terenului fac parte integrantă din spațiile pe care le delimitează. Liniile de poartă au dimensiuni clare, toate celelalte linii au specificații exacte de lungime, lățime, adâncime și semnificație. În fața fiecărei porți este un spațiu de poartă. Spațiul acesta este delimitat de o linie a spațiului de poartă și poziția de unde sunt permise sau obligatorii anumite lovituri ori manevre sportive. La jocul de handbal, linia de nouă metri are o importanță deosebită: este linia de aruncare a loviturii libere. De aici sportivii au libertatea să tragă cu mingea spre poartă sau să paseze și să combine cu alți jucători mai bine plasați. Totul se decide pe loc, nu funcționează prea mult teoria propusă dinainte. Viața e plină de lovituri de la nouă metri, nu-i așa? Nu ai timp prea mult, deciziile trebuie să fie și inteligente, și rapide, și eficiente. Pe plan spiritual și moral este și mai greu de luat asemenea decizii.

  Iată un exemplu biblic. Era în timpul procesului organizat de farisei și preoți împotriva Domnului Isus. El era în sala de judecată, iar afară, în curte, era un grup ce se încălzea la un mic foc. O slujnică îl recunoaște pe ucenicul Petru și spune în auzul tuturor acest lucru. Petru, destul de surprins, luat pe nepregătite, a declarat că nici nu-L cunoaște pe Isus. De acasă, de la antrenament, plecase cu decizia că își dă viața pentru Domnul său, însă acum decizia a fost alta. El era singur acolo, doar cu adversarii. Pe teren, în viața reală, schemele de joc nu prea ne ajută, ci mai degrabă inspirația, care poate să vină de la Duhul Sfânt sau din mintea noastră.

  De gândit astăzi:

  Mântuitorul este antrenorul nostru. El nu pleacă niciodată de lângă terenul unde noi ducem bătălia. Nu trebuie decât să ne îndreptăm privirea spre El când suntem derutați sau surprinși de dușman; vom înțelege ce trebuie să facem ori să spunem. Privirea spre El este întotdeauna salvatoare. Nu contează câte mișcări greșite am făcut, El așteaptă să privim spre ochii Lui. Și privirea lui Petru a găsit-o pe a Mântuitorului chiar în clipa cea mai grea.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Nouă lângă Kobe Bryant

  Nu ieșirea din zona de influență a lui Dumnezeu este soluția, ci părăsirea cât mai grabnică a zonei de pericol în care este Satana. Dumnezeu nu vrea să ne limiteze, ci să ne conducă, să ne ghideze în siguranță prin viață.

  Cele nouă cercuri ale infernului

  Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le avem în vedere sunt iubirea și dreptatea lui Dumnezeu. El nu va permite niciodată o nedreptate sau o suferință nevindecătoare în dreptul copiilor Săi. Ce părinte ar fi fericit dacă și-ar vedea copilul chinuit o veșnicie? Tatăl din cer este mai presus decât orice tată.

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...