Articolul precedentBucătăria închisă
  Articolul următorLocul meritat

  Nouă etaje pentru viață

  Fiți tari și îmbărbătați-vă inima, toți cei ce nădăjduiți în Domnul! Psalmii 31:24

  Un an, atât le-a luat voluntarilor de la Asociația „Dăruiește Viață” să ridice, din donații, cele nouă etaje ale spitalului pentru copiii bolnavi de cancer. Și, pentru că vechiul Spital „Marie Curie” nu putea fi adus la standarde europene, un al doilea proiect temerar, o a doua clădire se va ridica lângă cea nouă, pentru a prelua toate specializările din vechiul spital.

  Pentru ridicarea lui se strâng deja bani din contribuții personale sau ale organizațiilor. În noul spital, în jurul unei mese de la capătul holului, copiii se adună unii lângă alții, făcând zid în fața bolii. Lângă ei stau părinții care îi veghează, de multe ori, cu lacrimi în ochi.

  Într-un salon, o fetiță își îngrijește păpușile. Le face injecții cu seringi adevărate. O cheamă Luiza și are cancer renal. În puritatea inimii de copil, cei ajunși aici nu cred și nu vor altceva decât să se întoarcă acasă, asta însemnând evident și vindecarea lor.

  Proiectele de susținere a celor tăcuți și cuminți se organizează și se desfășoară cel mai greu. Politicienii și oamenii bogați se implică foarte ușor în evenimente spectaculoase; discreția nu atrage pe nimeni.

  Probabil din acest motiv Îl întâlnim adeseori pe Mântuitorul mergând printre cei mai fără speranță dintre oameni. El mergea între cei săraci, cei fără adăpost sau fără drepturi, era lângă cei năpăstuiți și bolnavi incurabil, chiar și lângă cei stigmatizați și respinși de societate. El nu S-a comportat cu indiferență față de nimeni. Din fericire, proiectul Lui nu a necesitat construcția de spitale, ci chiar vindecarea tuturor celor ce au venit la El sau la care a mers El personal. Medicul suprem nu a stat ascuns într-un cabinet de spital, ci în fiecare zi mergea din loc în loc și îi găsea pe cei nenorociți, Se apleca spre ei și le vindeca atât trupul, cât și sufletul. Proiectul Lui de sănătate este cel mai amplu din câte au fost vreodată.

  De gândit astăzi:

  E posibil să nu fii dintre cei care au suficientă notorietate pentru a iniția proiecte impresionante, dar în mod sigur există un nivel la care ne putem implica și noi: un SMS de doi euro pentru o cauză onorabilă, o vizită de încurajare sau un telefon de susținere și multe alte posibilități discrete, dar extrem de importante.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...