Articolul precedentBucătăria închisă
  Articolul următorLocul meritat

  Nouă etaje pentru viață

  Fiți tari și îmbărbătați-vă inima, toți cei ce nădăjduiți în Domnul! Psalmii 31:24

  Un an, atât le-a luat voluntarilor de la Asociația „Dăruiește Viață” să ridice, din donații, cele nouă etaje ale spitalului pentru copiii bolnavi de cancer. Și, pentru că vechiul Spital „Marie Curie” nu putea fi adus la standarde europene, un al doilea proiect temerar, o a doua clădire se va ridica lângă cea nouă, pentru a prelua toate specializările din vechiul spital.

  Pentru ridicarea lui se strâng deja bani din contribuții personale sau ale organizațiilor. În noul spital, în jurul unei mese de la capătul holului, copiii se adună unii lângă alții, făcând zid în fața bolii. Lângă ei stau părinții care îi veghează, de multe ori, cu lacrimi în ochi.

  Într-un salon, o fetiță își îngrijește păpușile. Le face injecții cu seringi adevărate. O cheamă Luiza și are cancer renal. În puritatea inimii de copil, cei ajunși aici nu cred și nu vor altceva decât să se întoarcă acasă, asta însemnând evident și vindecarea lor.

  Proiectele de susținere a celor tăcuți și cuminți se organizează și se desfășoară cel mai greu. Politicienii și oamenii bogați se implică foarte ușor în evenimente spectaculoase; discreția nu atrage pe nimeni.

  Probabil din acest motiv Îl întâlnim adeseori pe Mântuitorul mergând printre cei mai fără speranță dintre oameni. El mergea între cei săraci, cei fără adăpost sau fără drepturi, era lângă cei năpăstuiți și bolnavi incurabil, chiar și lângă cei stigmatizați și respinși de societate. El nu S-a comportat cu indiferență față de nimeni. Din fericire, proiectul Lui nu a necesitat construcția de spitale, ci chiar vindecarea tuturor celor ce au venit la El sau la care a mers El personal. Medicul suprem nu a stat ascuns într-un cabinet de spital, ci în fiecare zi mergea din loc în loc și îi găsea pe cei nenorociți, Se apleca spre ei și le vindeca atât trupul, cât și sufletul. Proiectul Lui de sănătate este cel mai amplu din câte au fost vreodată.

  De gândit astăzi:

  E posibil să nu fii dintre cei care au suficientă notorietate pentru a iniția proiecte impresionante, dar în mod sigur există un nivel la care ne putem implica și noi: un SMS de doi euro pentru o cauză onorabilă, o vizită de încurajare sau un telefon de susținere și multe alte posibilități discrete, dar extrem de importante.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Nouă lângă Kobe Bryant

  Nu ieșirea din zona de influență a lui Dumnezeu este soluția, ci părăsirea cât mai grabnică a zonei de pericol în care este Satana. Dumnezeu nu vrea să ne limiteze, ci să ne conducă, să ne ghideze în siguranță prin viață.

  Cele nouă cercuri ale infernului

  Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le avem în vedere sunt iubirea și dreptatea lui Dumnezeu. El nu va permite niciodată o nedreptate sau o suferință nevindecătoare în dreptul copiilor Săi. Ce părinte ar fi fericit dacă și-ar vedea copilul chinuit o veșnicie? Tatăl din cer este mai presus decât orice tată.

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...