Articolul precedentMoștenirea unei vieți
  Articolul următorCum arată un om blând

  A avea nouă vieți

  Nu te teme de ei, căci Domnul Dumnezeul vostru va lupta El Însuși pentru voi. Deuteronomul 3:22

  În lista expresiilor arhicunoscute și foarte folosite este și „a avea nouă vieți”. Sensul acestei ziceri este că cineva reușește să se ridice după lovituri sau din eșecuri și căderi chiar de mai multe ori. Există oameni care primesc lovituri zdrobitoare și de la care nu te aștepți să se mai ridice, însă ei o fac de fiecare dată. Au fost astfel de oameni în război, dar și în politică, sport, poziție socială sau chiar în zona spirituală, religioasă, care, după căderi incredibile, s-au ridicat din nou în picioare. În Biblie există câteva cazuri interesante. Iosif, după ce a fost vândut ca sclav, se confruntă cu acuzația nedreaptă a soției stăpânului său și apoi cu întemnițarea. Dar Dumnezeu îl ridică mai presus de toți oamenii. Iov este lovit de mai multe ori prin pierderea averii, pierderea copiilor, pierderea familiei și a prietenilor, apoi pierderea sănătății. Părea că nu se va mai ridica niciodată. Până și Iov credea despre sine că nu mai este altă scăpare decât moartea și, cu toate acestea, Răscumpărătorul lui este viu și îl repune la înălțimea de unde căzuse. Daniel și cei trei tineri din Babilon primesc lovitura robiei și a pierderii căminului. Apoi vine lovitura dușmanilor și ajung în groapa cu lei sau în cuptorul încins, însă ei sunt ridicați de către Ocrotitorul lor.

  De multe ori, eroii credinței au fost puși la pământ și vrăjmașul lui Dumnezeu credea că a câștigat lupta, însă Izbăvitorul a scos de fiecare dată mai multă lumină și mai multă putere din fiecare încercare. În sens metaforic, se poate spune că cel neprihănit are mai multe vieți. „Cel neprihănit de șapte ori cade și se ridică.” Nu ar putea face acest lucru în forțele proprii, dar, ca urmare a intervenției lui Dumnezeu, o luptă pierdută de un credincios nu înseamnă un război pierdut. De obicei, oamenii lipiți de Dumnezeu se ridică mai întăriți din astfel de lupte și se încred mai mult în puterea Lui eliberatoare. Unui creștin nu-i trebuie decât o viață și prietenia cu Mântuitorul lui.

  De gândit astăzi:

  O luptă e un punct de pe traseu, chiar dacă doare și chiar dacă ne simțim umiliți sau rușinați. Pentru Călăuzitorul nostru, noi suntem la fel de importanți și la fel de valoroși, indiferent de loviturile pe care cel rău ni le dă. Prețul nostru rămâne neschimbat pentru că s-a plătit costul suprem, viața Fiului lui Dumnezeu, și vom fi ai Lui pentru totdeauna.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Nouă lângă Kobe Bryant

  Nu ieșirea din zona de influență a lui Dumnezeu este soluția, ci părăsirea cât mai grabnică a zonei de pericol în care este Satana. Dumnezeu nu vrea să ne limiteze, ci să ne conducă, să ne ghideze în siguranță prin viață.

  Cele nouă cercuri ale infernului

  Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le avem în vedere sunt iubirea și dreptatea lui Dumnezeu. El nu va permite niciodată o nedreptate sau o suferință nevindecătoare în dreptul copiilor Săi. Ce părinte ar fi fericit dacă și-ar vedea copilul chinuit o veșnicie? Tatăl din cer este mai presus decât orice tată.

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...