Articolul precedentMoștenirea unei vieți
  Articolul următorCum arată un om blând

  A avea nouă vieți

  Nu te teme de ei, căci Domnul Dumnezeul vostru va lupta El Însuși pentru voi. Deuteronomul 3:22

  În lista expresiilor arhicunoscute și foarte folosite este și „a avea nouă vieți”. Sensul acestei ziceri este că cineva reușește să se ridice după lovituri sau din eșecuri și căderi chiar de mai multe ori. Există oameni care primesc lovituri zdrobitoare și de la care nu te aștepți să se mai ridice, însă ei o fac de fiecare dată. Au fost astfel de oameni în război, dar și în politică, sport, poziție socială sau chiar în zona spirituală, religioasă, care, după căderi incredibile, s-au ridicat din nou în picioare. În Biblie există câteva cazuri interesante. Iosif, după ce a fost vândut ca sclav, se confruntă cu acuzația nedreaptă a soției stăpânului său și apoi cu întemnițarea. Dar Dumnezeu îl ridică mai presus de toți oamenii. Iov este lovit de mai multe ori prin pierderea averii, pierderea copiilor, pierderea familiei și a prietenilor, apoi pierderea sănătății. Părea că nu se va mai ridica niciodată. Până și Iov credea despre sine că nu mai este altă scăpare decât moartea și, cu toate acestea, Răscumpărătorul lui este viu și îl repune la înălțimea de unde căzuse. Daniel și cei trei tineri din Babilon primesc lovitura robiei și a pierderii căminului. Apoi vine lovitura dușmanilor și ajung în groapa cu lei sau în cuptorul încins, însă ei sunt ridicați de către Ocrotitorul lor.

  De multe ori, eroii credinței au fost puși la pământ și vrăjmașul lui Dumnezeu credea că a câștigat lupta, însă Izbăvitorul a scos de fiecare dată mai multă lumină și mai multă putere din fiecare încercare. În sens metaforic, se poate spune că cel neprihănit are mai multe vieți. „Cel neprihănit de șapte ori cade și se ridică.” Nu ar putea face acest lucru în forțele proprii, dar, ca urmare a intervenției lui Dumnezeu, o luptă pierdută de un credincios nu înseamnă un război pierdut. De obicei, oamenii lipiți de Dumnezeu se ridică mai întăriți din astfel de lupte și se încred mai mult în puterea Lui eliberatoare. Unui creștin nu-i trebuie decât o viață și prietenia cu Mântuitorul lui.

  De gândit astăzi:

  O luptă e un punct de pe traseu, chiar dacă doare și chiar dacă ne simțim umiliți sau rușinați. Pentru Călăuzitorul nostru, noi suntem la fel de importanți și la fel de valoroși, indiferent de loviturile pe care cel rău ni le dă. Prețul nostru rămâne neschimbat pentru că s-a plătit costul suprem, viața Fiului lui Dumnezeu, și vom fi ai Lui pentru totdeauna.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...