Cele noi pensule esențiale

  Totuși în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit. Romani 8:37

  O meserie destul de căutată în epoca noastră este aceea de make-up artist. Sunt persoanele care, prin utilizarea unor cosmetice și a unor secrete de mascare a defectelor, trebuie să îmbunătățească imaginea cuiva. În trusa profesioniștilor din domeniu se găsesc nouă pensule esențiale. Utilizarea lor este specifică. Iată câteva dintre aceste pensule: pensula pentru anticearcăn, cea pentru contur, pentru fond de ten, pentru fard etc.

  Fiecare defect sau parte vizată necesită tratament diferit și instrumente diferite. Preocuparea pentru o imagine cât mai bună a determinat multe persoane, mai ales pe cele cu vizibilitate publică mare, să recurgă tot mai mult la trucuri și chiar la transformări extrem de costisitoare. Lucrul interesant este că nu doar procesul de machiere este costisitor și necesită cel puțin pricepere, ci și cel al demachierii. Fiecare zi, în mod obișnuit, are momentul de mascare și cel de demascare. Deși este un fel de calvar pentru multe persoane, el este suportat și asumat ca mod de viață, de dragul păstrării unei aparențe cât mai avantajoase. Uneori e nevoie de refacerea machiajului și în timpul zilei.

  Dorința aceasta nu este nouă, ci o cultivă omul dintotdeauna; este un apanaj al decăderii și al păcatului. Ne este rușine cu felul în care arătăm și considerăm că nu e un efort prea mare să păstrăm măcar niște aparențe mai bune. Păstrarea aparențelor funcționează în domeniul aspectului fizic, în imaginea relațiilor de familie și în gesturile noastre sociale. Poate că cea mai gravă formă de machiaj este cea în domeniul vieții noastre spirituale. Simțim nevoia să acoperim carențe și să creăm iluzii. Noi știm că în fața lui Dumnezeu suntem ca o carte deschisă. Cu toate acestea, insistăm să ne cosmetizăm, pentru a-i face măcar pe ceilalți oameni să ne creadă mai buni. Lucrul acesta are un efect foarte distructiv pentru inima noastră. Contradicția dintre ce știm că suntem de-adevăratelea și ceea ce vrem să afișăm la suprafață ne îmbolnăvește spiritul și perpetuează o teamă și un sentiment de vinovăție.

  De gândit astăzi:

  Povara cosmetizării spirituale în fiecare zi ne va doborî în cele din urmă. Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ne asumăm ridurile pe care inima noastră le are și să dăm viață cu adevărat ființei noastre interioare.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Nouă lângă Kobe Bryant

  Nu ieșirea din zona de influență a lui Dumnezeu este soluția, ci părăsirea cât mai grabnică a zonei de pericol în care este Satana. Dumnezeu nu vrea să ne limiteze, ci să ne conducă, să ne ghideze în siguranță prin viață.

  Cele nouă cercuri ale infernului

  Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le avem în vedere sunt iubirea și dreptatea lui Dumnezeu. El nu va permite niciodată o nedreptate sau o suferință nevindecătoare în dreptul copiilor Săi. Ce părinte ar fi fericit dacă și-ar vedea copilul chinuit o veșnicie? Tatăl din cer este mai presus decât orice tată.

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...