Cele noi pensule esențiale

  Totuși în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit. Romani 8:37

  O meserie destul de căutată în epoca noastră este aceea de make-up artist. Sunt persoanele care, prin utilizarea unor cosmetice și a unor secrete de mascare a defectelor, trebuie să îmbunătățească imaginea cuiva. În trusa profesioniștilor din domeniu se găsesc nouă pensule esențiale. Utilizarea lor este specifică. Iată câteva dintre aceste pensule: pensula pentru anticearcăn, cea pentru contur, pentru fond de ten, pentru fard etc.

  Fiecare defect sau parte vizată necesită tratament diferit și instrumente diferite. Preocuparea pentru o imagine cât mai bună a determinat multe persoane, mai ales pe cele cu vizibilitate publică mare, să recurgă tot mai mult la trucuri și chiar la transformări extrem de costisitoare. Lucrul interesant este că nu doar procesul de machiere este costisitor și necesită cel puțin pricepere, ci și cel al demachierii. Fiecare zi, în mod obișnuit, are momentul de mascare și cel de demascare. Deși este un fel de calvar pentru multe persoane, el este suportat și asumat ca mod de viață, de dragul păstrării unei aparențe cât mai avantajoase. Uneori e nevoie de refacerea machiajului și în timpul zilei.

  Dorința aceasta nu este nouă, ci o cultivă omul dintotdeauna; este un apanaj al decăderii și al păcatului. Ne este rușine cu felul în care arătăm și considerăm că nu e un efort prea mare să păstrăm măcar niște aparențe mai bune. Păstrarea aparențelor funcționează în domeniul aspectului fizic, în imaginea relațiilor de familie și în gesturile noastre sociale. Poate că cea mai gravă formă de machiaj este cea în domeniul vieții noastre spirituale. Simțim nevoia să acoperim carențe și să creăm iluzii. Noi știm că în fața lui Dumnezeu suntem ca o carte deschisă. Cu toate acestea, insistăm să ne cosmetizăm, pentru a-i face măcar pe ceilalți oameni să ne creadă mai buni. Lucrul acesta are un efect foarte distructiv pentru inima noastră. Contradicția dintre ce știm că suntem de-adevăratelea și ceea ce vrem să afișăm la suprafață ne îmbolnăvește spiritul și perpetuează o teamă și un sentiment de vinovăție.

  De gândit astăzi:

  Povara cosmetizării spirituale în fiecare zi ne va doborî în cele din urmă. Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ne asumăm ridurile pe care inima noastră le are și să dăm viață cu adevărat ființei noastre interioare.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...