Nouă lângă Kobe Bryant

Dar în mijlocul strâmtorării lor s-au întors la Domnul Dumnezeul lui Israel, L-au căutat și L-au găsit. 2 Cronici 15:4

În total, nouă persoane au decedat în accidentul de elicopter în care a murit legenda baschetului, Kobe Bryant. Printre victime se numără și una dintre fiicele lui Kobe – Gianna – și o colegă din echipa ei de baschet. Grupul zbura spre Thousand Oaks, California, pentru un joc de baschet, unde Gianna trebuia să joace și Bryant era așteptat să antreneze. Elicopterul s-a prăbușit în Calabasas, la aproximativ 50 de kilometri nord-vest de centrul orașului Los Angeles. Elicopterul în care se aflau Kobe Bryant și alți opt oameni zbura prea jos cu câteva minute înainte de prăbușire, reiese din discuția dintre turnul de control și pilotul aparatului.

Dacă inițial acesta a confirmat că are condiții bune de vizibilitate, cu aproximativ un minut înainte de prăbușire, operatorul de la radar a devenit impacientat, pentru că nu mai primea niciun mesaj de la elicopter, iar aparatul urma o rută inexplicabilă.

Legendarul baschetbalist Kobe Bryant și-a pierdut viața după ce elicopterul în care se afla a luat foc în aer și s-a prăbușit. Experții care au întors cazul pe toate părțile au atribuit responsabilitatea principală pilotului, care, pe lângă o comunicare foarte defectuoasă, a dovedit și multă aroganță în ce privește respectarea recomandărilor controlorilor de trafic aerian din zonă. Se pare că acesta a intenționat chiar să fenteze radarul de control al traficului.

Cum ancheta accidentului va dura destul de mult timp, poate chiar ani de analize și expertize, încă nu știm tot adevărul.

Ieșirea din zona de control a autorității este specifică tuturor oamenilor. Omul are uneori impresia că se poate ascunde chiar și de Dumnezeu.

Îți amintești de Ghehazi? Când a fost întrebat de profetul Elisei unde a fost, Ghehazi a răspuns că nu plecase nicăieri, însă profetul l-a contrazis și i-a spus: „Oare nu a fost duhul meu cu tine când ai fugit să ceri aur de la Naaman?”

De gândit astăzi:

Nu ieșirea din zona de influență a lui Dumnezeu este soluția, ci părăsirea cât mai grabnică a zonei de pericol în care este Satana. Dumnezeu nu vrea să ne limiteze, ci să ne conducă, să ne ghideze în siguranță prin viață.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video