Nouă lângă Kobe Bryant

  Dar în mijlocul strâmtorării lor s-au întors la Domnul Dumnezeul lui Israel, L-au căutat și L-au găsit. 2 Cronici 15:4

  În total, nouă persoane au decedat în accidentul de elicopter în care a murit legenda baschetului, Kobe Bryant. Printre victime se numără și una dintre fiicele lui Kobe – Gianna – și o colegă din echipa ei de baschet. Grupul zbura spre Thousand Oaks, California, pentru un joc de baschet, unde Gianna trebuia să joace și Bryant era așteptat să antreneze. Elicopterul s-a prăbușit în Calabasas, la aproximativ 50 de kilometri nord-vest de centrul orașului Los Angeles. Elicopterul în care se aflau Kobe Bryant și alți opt oameni zbura prea jos cu câteva minute înainte de prăbușire, reiese din discuția dintre turnul de control și pilotul aparatului.

  Dacă inițial acesta a confirmat că are condiții bune de vizibilitate, cu aproximativ un minut înainte de prăbușire, operatorul de la radar a devenit impacientat, pentru că nu mai primea niciun mesaj de la elicopter, iar aparatul urma o rută inexplicabilă.

  Legendarul baschetbalist Kobe Bryant și-a pierdut viața după ce elicopterul în care se afla a luat foc în aer și s-a prăbușit. Experții care au întors cazul pe toate părțile au atribuit responsabilitatea principală pilotului, care, pe lângă o comunicare foarte defectuoasă, a dovedit și multă aroganță în ce privește respectarea recomandărilor controlorilor de trafic aerian din zonă. Se pare că acesta a intenționat chiar să fenteze radarul de control al traficului.

  Cum ancheta accidentului va dura destul de mult timp, poate chiar ani de analize și expertize, încă nu știm tot adevărul.

  Ieșirea din zona de control a autorității este specifică tuturor oamenilor. Omul are uneori impresia că se poate ascunde chiar și de Dumnezeu.

  Îți amintești de Ghehazi? Când a fost întrebat de profetul Elisei unde a fost, Ghehazi a răspuns că nu plecase nicăieri, însă profetul l-a contrazis și i-a spus: „Oare nu a fost duhul meu cu tine când ai fugit să ceri aur de la Naaman?”

  De gândit astăzi:

  Nu ieșirea din zona de influență a lui Dumnezeu este soluția, ci părăsirea cât mai grabnică a zonei de pericol în care este Satana. Dumnezeu nu vrea să ne limiteze, ci să ne conducă, să ne ghideze în siguranță prin viață.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Zece „așteptătoare”

  Sunt două lucruri importante: așteptarea și felul în care te pregătești pentru întâmpinarea Fiului lui Dumnezeu. Este esențial să aștepți, pentru că altfel evenimentul nu are nicio relevanță, dar este la fel de important și cum te pregătești. Dacă Îl așteptăm pe Domnul Isus să revină, dar nu ne pregătim în mod serios pentru întâlnirea cu El, toată așteptarea va fi un timp pierdut și ar fi păcat. Dacă tot aștept, măcar să fiu și gata de marea întâlnire.

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Nota zece

  Cum întoarce apa imaginea omului care o privește, la fel și atitudinea de apreciere întoarce apreciere din partea celor pe care îi întâlnim. Dacă vom alege să fim critici și disprețuitori, vom primi înapoi doar aversiune și cel mult reținere. Dacă vom lăsa inima și gura noastră să exprime note de zece, răspunsul va fi de nota zece. Prin urmare, numai de noi depinde ce oameni sunt în viața noastră.

  Șoferi începători

  Dacă știi că într-un domeniu ai statut de începător, nu aplica acest lucru la persoana ta, ci la experiența pe care încă nu o ai în domeniul respectiv. Deci nu e vina ta, ci efectiv trebuie să treacă timpul și să deprinzi îndemânare experimentând. Nu te simți lezat personal, ci dezvoltă-te în siguranță!

  Publicate astăzi

  Zece „așteptătoare”

  Sunt două lucruri importante: așteptarea și felul în care te pregătești pentru întâmpinarea Fiului lui Dumnezeu. Este esențial să aștepți, pentru că altfel evenimentul nu are nicio relevanță, dar este la fel de important și cum te pregătești. Dacă Îl așteptăm pe Domnul Isus să revină, dar nu ne pregătim în mod serios pentru întâlnirea cu El, toată așteptarea va fi un timp pierdut și ar fi păcat. Dacă tot aștept, măcar să fiu și gata de marea întâlnire.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Limitele iertării

  Mărturisirea păcatelor unii altora este necesară numai între agresor şi victimă (Iacov 5:16). Atunci când rănim pe cineva şi îi producem durere şi lui Dumnezeu, trebuie să îi mărturisim Lui toate păcatele noastre pentru a primi iertare deplină.

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...