Nouă lângă Kobe Bryant

  Dar în mijlocul strâmtorării lor s-au întors la Domnul Dumnezeul lui Israel, L-au căutat și L-au găsit. 2 Cronici 15:4

  În total, nouă persoane au decedat în accidentul de elicopter în care a murit legenda baschetului, Kobe Bryant. Printre victime se numără și una dintre fiicele lui Kobe – Gianna – și o colegă din echipa ei de baschet. Grupul zbura spre Thousand Oaks, California, pentru un joc de baschet, unde Gianna trebuia să joace și Bryant era așteptat să antreneze. Elicopterul s-a prăbușit în Calabasas, la aproximativ 50 de kilometri nord-vest de centrul orașului Los Angeles. Elicopterul în care se aflau Kobe Bryant și alți opt oameni zbura prea jos cu câteva minute înainte de prăbușire, reiese din discuția dintre turnul de control și pilotul aparatului.

  Dacă inițial acesta a confirmat că are condiții bune de vizibilitate, cu aproximativ un minut înainte de prăbușire, operatorul de la radar a devenit impacientat, pentru că nu mai primea niciun mesaj de la elicopter, iar aparatul urma o rută inexplicabilă.

  Legendarul baschetbalist Kobe Bryant și-a pierdut viața după ce elicopterul în care se afla a luat foc în aer și s-a prăbușit. Experții care au întors cazul pe toate părțile au atribuit responsabilitatea principală pilotului, care, pe lângă o comunicare foarte defectuoasă, a dovedit și multă aroganță în ce privește respectarea recomandărilor controlorilor de trafic aerian din zonă. Se pare că acesta a intenționat chiar să fenteze radarul de control al traficului.

  Cum ancheta accidentului va dura destul de mult timp, poate chiar ani de analize și expertize, încă nu știm tot adevărul.

  Ieșirea din zona de control a autorității este specifică tuturor oamenilor. Omul are uneori impresia că se poate ascunde chiar și de Dumnezeu.

  Îți amintești de Ghehazi? Când a fost întrebat de profetul Elisei unde a fost, Ghehazi a răspuns că nu plecase nicăieri, însă profetul l-a contrazis și i-a spus: „Oare nu a fost duhul meu cu tine când ai fugit să ceri aur de la Naaman?”

  De gândit astăzi:

  Nu ieșirea din zona de influență a lui Dumnezeu este soluția, ci părăsirea cât mai grabnică a zonei de pericol în care este Satana. Dumnezeu nu vrea să ne limiteze, ci să ne conducă, să ne ghideze în siguranță prin viață.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Curăță-ți inima!

  Vrei o viață în care interiorul tău să fie la fel de frumos ca exteriorul? Atunci lasă-L pe Isus să îți curețe inima. Nu vei fi perfect de partea asta a cerului, dar măcar nu vei fi un fățarnic.

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...