Articolul precedentAcele lecții importante
  Articolul următorBrandul tău

  Nouă victorii finale

  Căci Domnul Dumnezeul tău va merge El Însuși cu tine, nu te va părăsi și nu te va lăsa. Deuteronomul 31:6

  A fost cândva un jucător de fotbal foarte special. Trăiește încă, dar astăzi este antrenor, unul dintre cei mai importanți ai planetei. Numele lui este Zinedine Zidane. Recent a câștigat cea de-a noua finală împreună cu echipa antrenată de el, Real Madrid. Aproape orice cunoscător în domeniu știe cât de greu este pentru cineva, mai ales în calitate de antrenor, să determine o echipă de vedete ale sportului să lupte atât de bine și atât de constant nouă sezoane la rând. Consecvența este mult mai greu de obținut decât un trofeu.

  Dobândirea unui titlu poate să fie uneori și o chestiune de conjunctură, de moment prost al adversarului sau, pur și simplu, o zi foarte bună pentru învingător. Când însă ceva devine repetabil și stabil, înseamnă că există o strategie care funcționează și care este asumată în mod voit.

  Dacă am vrea să trecem de la sport la domeniul vieții de zi cu zi, lucrurile ar fi cam așa: biruința asupra unei ispite de moment este o victorie importantă, care poate schimba cursul unei vieți, însă lângă această victorie trebuie adusă încă una și apoi încă una, până când a birui o slăbiciune nu mai devine o excepție, ci o permanență. Până și Satana renunță să ne mai preseze într-un domeniu în care vede că nu mai cochetăm deloc cu ispitirile lui. Cu un antrenor atât de special cum avem noi, biruința trebuie să devină ceva obișnuit. Apostolul Pavel ne dă un sfat: „Să ne uităm țintă la Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre, adică la Isus.”

  Pentru Domnul nostru, lupta cu păcatul a fost una zilnică, rugăciunea Lui a fost permanentă și stăruitoare. El a vegheat fără întrerupere pentru a păstra curăția totală. Deși a fost ispitit în toate lucrurile ca și noi, El nu a păcătuit. Este practic singurul antrenor care nu a fost învins niciodată. Sunt foarte importante experiența și strategia antrenorului pe care Îl avem. Pentru El nu suntem niște simpli jucători la un campionat, ci suntem ai Lui, ne-a răscumpărat cu prețul vieții Sale. Nu ne-ar abandona pentru nimic în lume.

  De gândit astăzi:

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Curăță-ți inima!

  Vrei o viață în care interiorul tău să fie la fel de frumos ca exteriorul? Atunci lasă-L pe Isus să îți curețe inima. Nu vei fi perfect de partea asta a cerului, dar măcar nu vei fi un fățarnic.

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...