Articolul precedentAcele lecții importante
  Articolul următorBrandul tău

  Nouă victorii finale

  Căci Domnul Dumnezeul tău va merge El Însuși cu tine, nu te va părăsi și nu te va lăsa. Deuteronomul 31:6

  A fost cândva un jucător de fotbal foarte special. Trăiește încă, dar astăzi este antrenor, unul dintre cei mai importanți ai planetei. Numele lui este Zinedine Zidane. Recent a câștigat cea de-a noua finală împreună cu echipa antrenată de el, Real Madrid. Aproape orice cunoscător în domeniu știe cât de greu este pentru cineva, mai ales în calitate de antrenor, să determine o echipă de vedete ale sportului să lupte atât de bine și atât de constant nouă sezoane la rând. Consecvența este mult mai greu de obținut decât un trofeu.

  Dobândirea unui titlu poate să fie uneori și o chestiune de conjunctură, de moment prost al adversarului sau, pur și simplu, o zi foarte bună pentru învingător. Când însă ceva devine repetabil și stabil, înseamnă că există o strategie care funcționează și care este asumată în mod voit.

  Dacă am vrea să trecem de la sport la domeniul vieții de zi cu zi, lucrurile ar fi cam așa: biruința asupra unei ispite de moment este o victorie importantă, care poate schimba cursul unei vieți, însă lângă această victorie trebuie adusă încă una și apoi încă una, până când a birui o slăbiciune nu mai devine o excepție, ci o permanență. Până și Satana renunță să ne mai preseze într-un domeniu în care vede că nu mai cochetăm deloc cu ispitirile lui. Cu un antrenor atât de special cum avem noi, biruința trebuie să devină ceva obișnuit. Apostolul Pavel ne dă un sfat: „Să ne uităm țintă la Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre, adică la Isus.”

  Pentru Domnul nostru, lupta cu păcatul a fost una zilnică, rugăciunea Lui a fost permanentă și stăruitoare. El a vegheat fără întrerupere pentru a păstra curăția totală. Deși a fost ispitit în toate lucrurile ca și noi, El nu a păcătuit. Este practic singurul antrenor care nu a fost învins niciodată. Sunt foarte importante experiența și strategia antrenorului pe care Îl avem. Pentru El nu suntem niște simpli jucători la un campionat, ci suntem ai Lui, ne-a răscumpărat cu prețul vieții Sale. Nu ne-ar abandona pentru nimic în lume.

  De gândit astăzi:

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Nota zece

  Cum întoarce apa imaginea omului care o privește, la fel și atitudinea de apreciere întoarce apreciere din partea celor pe care îi întâlnim. Dacă vom alege să fim critici și disprețuitori, vom primi înapoi doar aversiune și cel mult reținere. Dacă vom lăsa inima și gura noastră să exprime note de zece, răspunsul va fi de nota zece. Prin urmare, numai de noi depinde ce oameni sunt în viața noastră.

  Șoferi începători

  Dacă știi că într-un domeniu ai statut de începător, nu aplica acest lucru la persoana ta, ci la experiența pe care încă nu o ai în domeniul respectiv. Deci nu e vina ta, ci efectiv trebuie să treacă timpul și să deprinzi îndemânare experimentând. Nu te simți lezat personal, ci dezvoltă-te în siguranță!

  Cele mai periculoase zece meserii

  În măsura în care ai această posibilitate, alege o meserie care nu doar să îți aducă un salariu suficient, ci să îți ofere și satisfacție personală, dar și siguranță pentru tine și pentru cei de lângă tine. Costurile fizice ale unui accident, dar și cele sufletești și psihice sunt foarte mari, uneori de nemăsurat. Nu îți asuma riscul de a face ceva pentru care nu ai toate abilitățile sau despre care știi că nu ți se potrivește.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...