Articolul precedentDiscuția de la prânz
  Articolul următorCătălina

  Spitalul numărul 9

  Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi și vă dă, după plăcerea Lui, și voința, și înfăptuirea. Filipeni 2:13

  În unele locuri din țară, dacă spui „Spitalul 9”, lumea înțelege că te referi la un spital de boli nervoase. Și, când spui spital de boli nervoase, societatea se duce cu gândul la „nebunie”. În realitate, un astfel de spital tratează foarte multe afecțiuni, care sunt departe de a fi boli mintale, în senul lipsei de rațiune sau demență. Cele mai multe tratamente se adresează stărilor generate de stres și de presiunea socială. Depresiile sunt poate cea mai răspândită afecțiune a omului de astăzi. O mare problemă a societății actuale este că, dacă te-ai adresat unui cabinet psihiatric sau unui spital în denumirea căruia apare cuvântul „nervi”, ți se atribuie automat eticheta de „bolnav mintal”, sau „nebun”. Deși se încearcă prin educație și informare schimbarea acestei stări de lucruri, evoluția este destul de anevoioasă, din păcate, chiar din cauza personalului de specialitate, care ar trebui să aibă o atitudine mult mai profesionistă și mai discretă. Când vrei să deteriorezi credibilitatea cuiva, îi aplici eticheta de nebun, iar până când el reușește să aducă dovezi contrarii, are pierderi pe multe planuri. În unele cazuri, mai puține, dar importante, nebunia este o formă de scăpare. În cazul unor crime sau infracțiuni grave, nebunia este invocată ca scuză pentru faptele făcute. În Biblie găsim un caz celebru când un om important, David, pentru a scăpa dintr-o situație riscantă între împărații filistenilor, a adoptat rolul de nebun iresponsabil și astfel a trezit mai mult milă și ironie decât răzbunarea ce i se pregătea. Mântuitorul vorbește într-o parabolă despre un nebun care strânsese atât de multă avere, încât nu se mai gândea decât la sine și la felul în care să păstreze tot mai mult pentru folosul propriu, până când a fost luat prin surprindere și a pierdut totul, chiar și sufletul.

  Dacă în sens propriu există foarte puțini oameni cu adevărat nebuni, în sens simbolic, nebunia are multe forme și mulți dintre noi avem astfel de manifestări.

  De gândit astăzi:

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Nota zece

  Cum întoarce apa imaginea omului care o privește, la fel și atitudinea de apreciere întoarce apreciere din partea celor pe care îi întâlnim. Dacă vom alege să fim critici și disprețuitori, vom primi înapoi doar aversiune și cel mult reținere. Dacă vom lăsa inima și gura noastră să exprime note de zece, răspunsul va fi de nota zece. Prin urmare, numai de noi depinde ce oameni sunt în viața noastră.

  Șoferi începători

  Dacă știi că într-un domeniu ai statut de începător, nu aplica acest lucru la persoana ta, ci la experiența pe care încă nu o ai în domeniul respectiv. Deci nu e vina ta, ci efectiv trebuie să treacă timpul și să deprinzi îndemânare experimentând. Nu te simți lezat personal, ci dezvoltă-te în siguranță!

  Cele mai periculoase zece meserii

  În măsura în care ai această posibilitate, alege o meserie care nu doar să îți aducă un salariu suficient, ci să îți ofere și satisfacție personală, dar și siguranță pentru tine și pentru cei de lângă tine. Costurile fizice ale unui accident, dar și cele sufletești și psihice sunt foarte mari, uneori de nemăsurat. Nu îți asuma riscul de a face ceva pentru care nu ai toate abilitățile sau despre care știi că nu ți se potrivește.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...