Articolul precedentDiscuția de la prânz
  Articolul următorCătălina

  Spitalul numărul 9

  Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi și vă dă, după plăcerea Lui, și voința, și înfăptuirea. Filipeni 2:13

  În unele locuri din țară, dacă spui „Spitalul 9”, lumea înțelege că te referi la un spital de boli nervoase. Și, când spui spital de boli nervoase, societatea se duce cu gândul la „nebunie”. În realitate, un astfel de spital tratează foarte multe afecțiuni, care sunt departe de a fi boli mintale, în senul lipsei de rațiune sau demență. Cele mai multe tratamente se adresează stărilor generate de stres și de presiunea socială. Depresiile sunt poate cea mai răspândită afecțiune a omului de astăzi. O mare problemă a societății actuale este că, dacă te-ai adresat unui cabinet psihiatric sau unui spital în denumirea căruia apare cuvântul „nervi”, ți se atribuie automat eticheta de „bolnav mintal”, sau „nebun”. Deși se încearcă prin educație și informare schimbarea acestei stări de lucruri, evoluția este destul de anevoioasă, din păcate, chiar din cauza personalului de specialitate, care ar trebui să aibă o atitudine mult mai profesionistă și mai discretă. Când vrei să deteriorezi credibilitatea cuiva, îi aplici eticheta de nebun, iar până când el reușește să aducă dovezi contrarii, are pierderi pe multe planuri. În unele cazuri, mai puține, dar importante, nebunia este o formă de scăpare. În cazul unor crime sau infracțiuni grave, nebunia este invocată ca scuză pentru faptele făcute. În Biblie găsim un caz celebru când un om important, David, pentru a scăpa dintr-o situație riscantă între împărații filistenilor, a adoptat rolul de nebun iresponsabil și astfel a trezit mai mult milă și ironie decât răzbunarea ce i se pregătea. Mântuitorul vorbește într-o parabolă despre un nebun care strânsese atât de multă avere, încât nu se mai gândea decât la sine și la felul în care să păstreze tot mai mult pentru folosul propriu, până când a fost luat prin surprindere și a pierdut totul, chiar și sufletul.

  Dacă în sens propriu există foarte puțini oameni cu adevărat nebuni, în sens simbolic, nebunia are multe forme și mulți dintre noi avem astfel de manifestări.

  De gândit astăzi:

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Curăță-ți inima!

  Vrei o viață în care interiorul tău să fie la fel de frumos ca exteriorul? Atunci lasă-L pe Isus să îți curețe inima. Nu vei fi perfect de partea asta a cerului, dar măcar nu vei fi un fățarnic.

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...